Hemtjänstmedarbetare firas för gott resultat

den 3 december 2019 10:15Arkiverad

Personalen i hemtjänsten har tillsammans lyckats vända ett negativt resultat till en ekonomi i balans. Samtidigt har de uppnått goda resultat även när det gäller kvalitén. Framgången – och alla medarbetare som ligger bakom bedriften – firas nu med en humorfylld utvecklings- och inspirationskväll.

Det tidigare underskottet, som man kämpat med i flera år, är borta och brukarundersökningar visar på nöjda kunder. Dessutom har de politiska målen för hur stor del av arbetstiden personalen ska vara hos kunden uppnåtts. Det tycker hemtjänstens ledning är värt att fira.

– Det vi ser är den enorma kraften i att varje medarbetare har känt sitt värde i sammanhanget och skapat det här fantastiska resultatet tillsammans med sina kollegor. Med den här kvällen vill vi lyfta alla dessa medarbetare och tacka för en riktigt bra insats. Samtidigt ska vi få inspiration till att fortsätta den här utvecklingen, säger Nicolaj Håkansson, verksamhetschef för hemtjänsten.

Inspirationen kommer förpackad i form av komikern Anders Jansson som med glimten i ögat förklarat sig vara väl insatt i den kommunala världen efter TV-serien Starke man. Han kommer bjuda på en föreställning fylld av både humor och insikter om utvecklingsarbete. Därefter avrundas kvällen med en god middag.

– Samtidigt som vi har gjort ett mycket bättre ekonomiskt resultat har vi också haft minskad sjukfrånvaro. Det verkar som om vi har lyckats få till en positiv spiral där vi både presterar bättre och mår bättre.

Kunderna verkar dela upplevelsen.

– Vi har fått till oss från våra kunder att vi måste se till att vara rädda om våra värdefulla medarbetare. Det ska vi absolut och det känns väldigt roligt att vi har möjlighet att kunna göra något extra i år för att lyfta alla. Vi brukar samlas en gång om året för att äta tillsammans men med årets inspirationsföreläsning därtill hoppas vi kunna bjuda på en kväll utöver det vanliga, säger Nicolaj Håkansson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.