Gymnasiemässan – En klass för sig!

Uppdaterad:den 10 oktober 2018 14:43

Ljudnivån i Arenan är hög. Men idag är det inte en publik som hörs, utan sorlet från ett hundratal elever, lärare, skolledare och studie – och yrkesvägledare på den årliga gymnasiemässan. En och annan förälder finns också på plats.

Studie- och yrkesvägledare Berat Halili och rektor Eva-Lotta Enqvist f rån Söderportgymnasiet var på plats.
Studie- och yrkesvägledare Berat Halili och rektor Eva-Lotta Enqvist f rån Söderportgymnasiet var på plats.

- Det är ett viktigt val och även om jag vet att det är min dotter som själv ska välja, vill jag också vara delaktig. Det är mycket lättare att prata om det hemma om man själv har bildat sig en uppfattning.

Tisdagen den 9 oktober äger den årliga gymnasiemässan rum i Kristianstads Arena. Den är öppen både dag och kväll och är till för alla elever i årskurs 8 och 9 som i omgångar bussas ut till mässan.

Österängare med tradition.

 - Jag vet vilket program jag ska gå, och trodde jag hade klart för mig vilken skola det skulle bli. Men nu är jag inte säker, säger Niklas blivande samhällsvetare, alla är ju så trevliga.

Samtliga gymnasieskolor inom Skåne NordOst är inbjudna att ställa ut och alla gör sitt bästa för att sticka ut ur mängden. Drygt 2000 elever är det som skolorna konkurrerar om. En del visar upp ny teknik och andra värnar om traditionen, som Österänggymnasiet som firar 50 år i dagarna.

Personal från arbetsförmedlingen finns på plats och berättar om hur arbetsmarknaden ser ut.

Stolta floristelever från Milnergymnasiet!

 - Vi är så glada att de sökande igen verkar ha fått upp ögonen för de praktiska programmen, säger floristeleven Frida Jönsson. Det finns ju en god arbetsmarknad nu, men även om man inte vet vad man ska göra resten av livet så är ett hantverk som florist är något som man alltid har med sig.

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.