Gör en utflykt på cykel

Uppdaterad:den 9 juli 2019 12:15Arkiverad

Stora delar av Kristianstads kommuns natursköna omgivning upplevs bäst på cykel. Lagom till sommaren har nya cykelturer tagits fram för att inspirera till utflykter på cykel. På fyra olika kartblad kan du totalt cykla åtta olika turer.

Familj som cyklar
Genom Åhus kan du cykla både på Sydostleden och på Stora Vattenriketleden

Kartbladen representerar i stort sett de fyra väderstrecken med utgångspunkt i Kristianstad. Mot söder, till Åhus och längst kusten, går den populära Stora Vattenriketleden. Cyklar du österut möter du omgivningarna i Sjöriket med Råbelövssjön, Oppmannasjön och Ivösjön.
— Turen mot norr är ny och där har vi kombinerat cykling med konsten i Wanås, säger Fredrika Linderoth, utvecklingssamordnare på Kristianstads kommun.

Och väljer du väst som väderstreck är det härliga Linderödsåsen eller Nävlingeåsen med en tur till Hässleholm som erbjuds. Varje karta har även en beskrivande text om turen på baksidan med inspiration och vägvisning där det kan behövas lite extra hjälp. Turerna är nämligen inte skyltade.

Du kan ladda ner kartbladen på kommunens webbplats på adressen www.kristianstad.se/cykla. De finns också att hämta hos turistinformationen i Rådhus Skåne, hos den mobila turistinformationen i Kristianstad och Åhus eller hos Kristianstads kommuns InfoPoints.

Cykeltur i mobiltelefonen
Med en gpx-fil kan du följa cykelturen med din mobiltelefon.

Nytt för årets turer är att de även finns digitalt. Genom att ladda ner gpx-filer från kommunens webbplats kan du cykla efter turerna i din smarta telefon. Det du behöver för att se cykelturen i telefonen är att ladda ner en app som kan läsa gpx-filer. Det finns flera att välja på och många är gratis att ladda ner.

Så vad väntar du på? Ta sommaren i akt! Välj den cykeltur som passar dig, packa picknick-korgen, ta på cykelhjälmen och trampa iväg!

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.