Full fart i sanden

den 10 juli 2019 12:00Arkiverad

Längs den 250 meter långa evenemangstranden gör 1800 lag upp om kampen i både beachfotboll och beachhandboll. Under 17 dagar kommer 20 000 deltagare och 100 000 besökare till Åhus. Kristianstad och Åhus profilerar sig allt mer som sommarbesöksmål att räkna med.

Evenemangsstranden från ovan. Pressbild från Åhus Beach.
Evenemangsstranden från ovan. Pressbild från Åhus Beach.

För varje år som går så ökar besökssiffrorna och beläggningen på boendeanläggningarna blir större. Besöksnäringen är en mycket tydlig och viktig motor för tillväxt. En stark evenemangsutveckling bidrar till att Kristianstads kommun utvecklas som en attraktiv boende- och verksamhetsort.

– Det är glädjande att se att kommunens attraktivitet ökar och att fler personer upptäcker vår del av världen. Jag tror knappt aldrig att det har varit så många olika typer av evenemang på gång samtidigt som nu, säger Pernilla Blixt, tillväxtchef Kristianstads kommun.

Sedan 2008 har Kristianstads kommun arbetat med att skapa ett evenemangsområde för idrott och kultur på en del av stranden vid Täppet. Strandområdet har fyllts ut för att skapa en yta för evenemang som står fritt att hyra. På evenemangsstranden växer nu Åhus Beachhandboll upp. Under de kommande veckorna kommer 1400 lag spela totalt 7000 matcher på 19 banor. I förra veckan ägde Åhus beachfotboll rum. Då deltog 400 lag som spelade 3000 matcher. Det är alltså full fart på stranden.

Sammanlagt under de här dagarna deltar nära 1800 lag med ca 20 000 deltagare och över 100 000 besökare från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Tyskland.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.