Fler lådcyklar till kunder som vill känna fartvind i håret

den 1 oktober 2021 15:39Arkiverad

Sparbanken Skåne har tidigare skänkt två lådcyklar till omsorgsförvaltningen för att kunder inom funktionsstöd och äldreomsorg ska kunna komma ut och njuta av att få vind i håret. Nu får omsorgsförvaltningen ytterligare två cyklar.

Omsorgsförvaltningens nya cyklar invigs 7 oktober kl. 13.00 i Hälsoträdgården i Kristianstad, där det kommer finnas möjlighet att prova upplevelsen.

– Att få komma utomhus, känna farten, vind i håret, och uppleva det som passeras längs cykelturen är ett fantastiskt sätt att få känna frihet. Cyklarna är ett utmärkt sätt att få uppleva sin omgivning och väcka minnen. Jag är mycket glad att Sparbanken Skåne gett de äldre denna möjlighet, säger Kristina Lindbåge, vice ordförande i omsorgsnämnden.

Cyklarna är en del av projektet ”Cykling utan ålder” som startade i Danmark 2012 och som därefter utvecklats till en internationell organisation med över 250 lokala föreningar i 40 länder. Över 8000 frivilliga står för trampandet.

– Idag är det personalen som cyklar med kunderna här, men när pandemiläget tillåter är planerna att införa upplägget med frivilliga cykelpiloter även här i Kristianstad, säger Sandra Strandberg, en av de ansvariga för ”Cykling utan ålder” i Kristianstad.

Alla fyra cyklar kommer att flyttas mellan olika enheter och verksamheter för att så många som möjligt ska få chansen att komma ut på cykelturer.

– Jag vill rikta ett stort tack till Sparbanken Skåne för att de fortsätter stötta vår verksamhet på detta sätt. Detta är ett fantastiskt tillskott till våra verksamheter och ett stöd i det fortsatta arbetet med kultur och socialt innehåll inom omsorgen, säger Camilla Palm, ordförande i omsorgsnämnden.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.