Ekonomer startar visirfabrik i konferensrummet

Uppdaterad:den 23 mars 2020 12:22

Coronaviruset leder till att många tänker nytt och alla hjälper till med det de kan. Ett fint exempel på detta är att ekonomipersonal bytte siffror och Excelblad mot saxar och häftapparater för att hjälpa till att råda bot på bristen på skyddsmaterial inom vård och omsorg.

Ansiktsvisir tillverkas på löpande band runt konferensbordet.
Ansiktsvisir tillverkas på löpande band runt konferensbordet.

Även personal från hälso- och sjukvården hjälpte till.

Inspirerade av en nyhet på nätet drog arbetet med att hitta material igång under fredagen. Några samtal senare hade de både fått en ask gamla OH-blad från en skola och en påse skänkta skumlister från Hornbach-butiken i närheten. Sedan drog tillverkningen igång runt konferensbordet.

– Det är rätt så kul att få ett avbrott från siffrorna och göra något handgripligen. Jag är glad att jag kan hjälpa till, säger Irene Fahor.

Att fler tycker det är roligt att hjälpa till märks i rummet och det produceras, 86 OH-blad hann bli försedda med skumgummidistanser och resårband under loppet av en timme. Dessutom gjordes en modifiering med sax och häftapparat för bättre passform.

– Det känns så fint att folk ställer upp, både inom vår egen organisation och runt omkring oss. Nu arbetar vi över gränser på ett sätt som jag inte hade förväntat mig. Idag är det många ekonomer här, men det kan säkert bli många fler som hjälper till framöver, säger Maria Kusagård, verksamhetsutvecklare inom hälso- och sjukvården.

– Det här är jättebra! Det råder brist på ansiktsvisir vilket behövs om vi ska arbeta med patienter med corona, så det här gör stor nytta. Så fort vi får tag på mer material startar vi vår lilla fabrik igen, säger Anna-Karin Maletka, verksamhetschef för hälso- och sjukvården.

Har du gamla OH-blad eller annat material över att skänka?

Kontakta gärna ekonomiassistent Jessica Persson på tel. 044-13 62 64 eller via e-post jessica.persson@kristianstad.se. 

 Montering av visir.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.