Dialoger drar igång

Uppdaterad:den 8 september 2021 15:38

Dialogen mellan kommun och medborgare har, som så mycket annat, kommit i kläm under pandemin. Men nu finns åter möjlighet att mötas. Tolv dialogmöten är inplanerade från oktober. Dessutom flyttar kommunalrådet Pierre Månsson ut kontoret till olika platser i kommunen för att knyta kontakt.

I höst drar dialogmötena igång igen.
I höst drar dialogmötena igång igen.

Dialogmöten

Under pandemins värsta härjningar ställdes alla dialogmöten in. Nu är blir det desto fler i höst och vinter. Vid dialogmötena, som tidigare kallades byastämmor, besöker politiker och tjänstepersoner orter i kommunen för att träffa invånare från orten och omkringliggande byar. I höst finns planer för tolv dialogmöten från oktober och framåt, men planerna kan förstås förändras beroende på hur smittläget utvecklas och om råd och rekommendationer skulle ändras. Första dialogmötet hålls i Arkelstorp 12 oktober och därefter blir det samlingar på Bäckaskogs slott, i Degeberga, Österslöv, Vä, Åhus, Vanneberga, Everöd, Näsby, Färlöv, Önnestad och Tollarp. Lokal och datum för dialogmöten på de olika orterna finns här

Kommunalråd på plats

Möten i mindre skala vill kommunalrådet Pierre Månsson få till stånd genom att under ett antal veckor flytta ut från kontoret i Kristianstads rådhuskvarter och i stället finnas på andra orter.

– Som politiker har jag genom åren försökt hitta olika sätt öka dialogen med kommuninvånarna. Jag har haft mottagning på café och cyklade förra sommaren runt i kommunen. Nu tänker jag under några veckor i höst och vinter ”flytta ut” rådhuset till kommunens basorter, säger Pierre Månsson.

Under sina veckor i Önnestad, Tollarp, Arkelstorp, Åhus, Degeberga och på Gamlegården har han i förväg bokat in en del besök och möten på företag och kommunala verksamheter. Därutöver tar han gärna emot fler tips och förslag och hoppas dessutom på en del spontana samtal när han rör sig på orterna. Den som vill föreslå ett möte eller besök kan mejla till kommunledningskontoret@kristianstad.se.

Pierre Månsson inleder med att besöka Önnestad den här veckan, bland annat med besök på olika företag och skolor och ett tillfälle att praktisera i Önnegårdens kök på torsdag.

Kommunalrådet finns på plats på följande orter och tidpunkter. Skriv till kommunledningskontoret@kristianstad.se med tips och förslag.

Kommunalrådet finns på plats på följande orter och tidpunkter.
Skriv till kommunledningskontoret@kristianstad.se med tips.
6–10 september Önnestad
20–24 september Tollarp
18–22 oktober Fjälkinge
1–5 november Arkelstorp
29 november– 3 december Åhus
17– 21 januari Degeberga
28 februari– 4 mars Gamlegården

Öppet rådhus

Ett större dialogmöte brukar under rubriken ”Öppet rådhus” arrangeras i Rådhus Skåne i början av oktober, med utställningar, föreläsningar och tillfällen till samtal med politiker och tjänstepersoner. Kommunens avsikt är att genomföra Öppet rådhus senare i höst, men datum är inte bestämt och planerna kan påverkas av hur smittspridningen utvecklas under hösten.

Rektorn på Önnestadsgymnasiet Hans Martinsson visade sin skola för Pierre Månsson när kommunalrådet flyttade ut från rådhuset till Önnestad.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.