Det sista artistsläppet för årets Kulturnatt

den 5 maj 2022 10:29Arkiverad

Nu släpps de sista musik- och avslutningsakterna för årets Kulturnatt. Det är både lokala, nationella och internationella akter som stiger upp på scenerna den 20 och 21 maj.

Avslutningsakten på Stora torg den 21 maj blir Martin Jensen, den danske DJ:n och hit-tillverkaren.
Avslutningsakten på Stora torg den 21 maj blir Martin Jensen, den danske DJ:n och hit-tillverkaren.

– Jag är stolt över att kunna presentera de sista akterna för årets Kulturnatt. Artisterna är typiska exempel på hur bred och omfamnande Kulturnatt är – här blandas lokalt, nationellt och internationellt i en mix som har något för alla. Jelassi och Linda Pira är kända namn inom hip-hop och rap. Daniela Rathana lockar den yngre r’n’b-publiken och DJ:n Martin Jensen bjuder in till ett elektroniskt dansparty på Stora torg. Och då ska vi inte glömma våra skånska publikfavoriter Sme’ns Baglomma, säger David R Andersson, projektledare.

Fredag 20 maj: Sme’ns Baglomma, Jelassi och Daniela Rathana

Klockan 20 äntrar de lokala favoriterna Sme’ns Baglomma scenen på Stora torg. Det behövs ingen närmare presentation av detta hyllade Skåne-band. Med vardagsnära texter och trallvänliga melodier lockar de alltid en stor, trogen publik till sina spelningar. Fullt ös utlovas.

På utescenen vid Kulturkvarteret kommer Jelassi, det unga hiphopfenomenet, locka stor publik och runda av fredagskvällens program klockan 23. Jelassi vann P3-guldpriset som framtidens artist 2021 och har uppträtt på Polar Music Prize-utdelningen. Hon säger sig vara trött på negativism, glorifiering av våld och droger och vill bidra med någonting annat.

Strax innan midnatt stiger Daniela Rathana upp på scenen på Stora torg. Hon har delat scen med artister som Oskar Linnros, Zara Larsson, Seinabo Sey och Kent. Daniela har uppträtt på Grammisgalan och varit nominerad i flera kategorier. Hennes tolkning av Veronica Maggios klassiker ”Satan i gatan” har gått varm under våren. Daniela är dessutom aktuell i årets säsong av Så mycket bättre - kan det bli bättre?  

Lördagen 21 maj: Linda Pira och Martin Jensen

Klockan 23 kliver Sveriges hiphop-drottning Linda Pira upp på utescenen vid Kulturkvarteret. Det har surrat kring Pira sen 2012, med all rätt. Pira har vunnit både Grammies och P3-Guld för Årets nykomling, Årets låt och Årets hiphop/soul.

Avslutningsakten på Stora torg blir Martin Jensen, den danske DJ:n och hit-tillverkaren. Med två miljarder streams och hits som Solo Dance, All I Wanna Do, Nobody, Sí och Miracles vågar vi utlova ett elektroniskt dansparty på Stora torg. Hans spektakulära och dansvänliga musik är fast förankrad i milleniekulturen. Martin har samarbetat med bland annat Jason Derulo, Rita Ora, Ava Max, Ed Sheeran och James Arthur. Martin Jensen drar igång strax före midnatt.

Om evenemanget

Årets Kulturnatt Kristianstad arrangeras den 20–21 maj. Återigen fylls stadskärnan av musik, dans, färger och former, känslor och intryck. Evenemanget genomförs i centrala Kristianstad på bland annat på Kulturhuset Barbacka, Kulturkvarteret, Heliga Trefaldighetskyrkan, Regionmuseet samt på stadens gator, parker och torg.

Kulturnatt Kristianstad är ett samarbete mellan kulturinstitutioner, kulturaktörer, enskilda föreningar och Kristianstads kommun.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.