Danskar nyfikna på Kristianstad

Uppdaterad:den 3 april 2019 10:24Arkiverad

Kristianstad.se har numera en dansk webbsida för besökare och turister. Sedan årsskiftet har internettrafiken till Kristianstads kommuns webb från Danmark ökat rejält. Nu är förhoppningen att det också ska resultera i en tillströmning av danska besökare till trakten.

Fler danska besökare nyfikna på vad man kan göra i vår kommun
Fler danska besökare nyfikna på vad man kan göra i vår kommun

I mitten av januari publicerades en dansk version av sidan ”Turism, att besöka Kristianstad”. En satsning för att möta de många danska besökarna som Kristianstad med omgivning har.
– Vi vet att danskarna helst vill läsa om en plats på danska, säger Eva Berglund som jobbar som turismstrateg på Kristianstads kommun. Hon förklarar att om de fångas av text på danska och vill läsa mer, ser de inget hinder i att den informationen är på svenska eller engelska.

För att danskarna skulle få kännedom om den nya webbsidan annonserades den via Facebook. I februari riktades budskapet till Danmarks motsvarighet till februarilov med inspiration om Kristianstad som besöksmål med naturum Vattenriket, Regionmuseet, shopping och matställen. Under mars har fokus och annonsering i stället handlat om tranornas ankomst till Pulken.
– Annonserna har riktats till målgrupper i Danmark och de har fått stor spridning, säger Zara Broström, kommunikatör på utvecklingsenheten på Kristianstads kommun. Annonserna har lockat besökaren in till kristianstad.se.

Internettrafiken från Danmark till kommunens webb har ökat i tiotusental sedan årsskiftet.
 – Vi tar det som ett tecken på att danskarna blev inspirerade av annonserna och ville veta mer om vårt område, men vi måste analysera resultatet vidare för att tolka siffrorna, säger Eva Berglund.

Danmark är en viktig marknad för besöksnäringen i Kristianstad. När den danska valutan är stark, tar sig danskarna gärna över sundet.  
 – Nu hoppas vi så klart att vårt arbete med att väcka nyfikenheten på Kristianstad genererar till att ännu fler danskar söker sig hit, säger Eva Berglund.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.