Chatta med oss

Uppdaterad:den 9 maj 2022 15:38Arkiverad

Den 27 april dök en nyhet upp på vår hemsida. Vi lanserar en chatt så att du kan ställa frågor till oss dygnet runt. Till att börja med testar vi chatten inom området förskola och grundskola.

Kristianstads kommun fortsätter arbetet med att öka tillgängligheten till oss. Ett av dessa initiativ är en digital assistent i form av en chatbot. Just nu pågår ett pilotprojekt som drivs av Kristianstads kommuns medborgarcenter tillsammans med kommunens IT-avdelning. Målet med projektet är att skapa en kanal för de målgrupper som gärna chattar med oss i stället för att ringa oss.

För att prova på tekniken, prova nya arbetsmetoder och kunna se kundnöjdheten inom ett begränsat område är chatboten till att börja med avgränsad och upplärd kring frågor om förskola och grundskola. Om chatten blir populär och uppskattad hoppas vi kunna utöka den till att kunna svara på fler frågor från vår verksamhet.

Vi erbjuder även en bemannad chatt på Vuxenutbildningens sidor på kristianstad.se. Chatten är bemannad av studievägledare som svarar direkt på dina frågor om studier.

Vi börjar med att ha den bemannade chatten öppen på tisdagar klockan 16 -18. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.