C4-lägret, en sommarklassiker

Uppdaterad:den 11 mars 2019 08:10Arkiverad

Vi vet att många barn och unga längtar efter att få delta i C4-lägret och från den 11 mars går det bra att anmäla sig.

-          Vi vill att sommarlovslediga barn ska få en rolig och aktiv start på sommarlovet genom att prova på flera olika idrotter och komma i kontakt med föreningarna som är med i årets C4-läger. Förhoppningsvis hittar barnen nya intressen, nya kompisar och vill fortsätta träna med föreningarna, säger lägerchef Emmy Hurtig Kokko.

Förändringar tar lägret i positiv riktning

Inför lägret 2019 gör vi en del förändringar, samtidigt som det är viktigt att behålla traditionen och andan kring C4 lägret. Vi tror att kvaliteten på aktiviteterna som erbjuds blir bättre genom att minska antal barn per grupp, höja minimiåldern på deltagarna samt fördjupa aktivitetsledarnas utbildning. Vi inför därför ett maxantal deltagare för lägret, totalt 500 barn, och minskar antal barn per grupp. De cirka 170 feriearbetarna kommer utifrån förändringen ha mindre grupper att jobba med och kan lättare skapa laganda och gemenskap.

På lägrets första dag sätter vi fokus på gruppkänsla och gemenskap med en inledande lära-känna aktivitet. Två veckor senare rundar vi av lägret med en gemensam avslutning - att få en bra start och ett bra avslut bidrar till en positiv lägerupplevelse! Förändringen innebär att alla grupper inte ges möjlighet att prova på alla aktiviteter, alla grupper hinner dock få prova på ett stort utbud av olika aktiviteter och ha många upplevelser och minnen med sig från C4-lägret.

En annan nyhet handlar om luncherna under lägret – i år serveras och äts lunchen på Restaurang Södra Kasern. En förändring som innebär en tryggare och lugnare lunchmiljö för deltagande barn och feriearbetande ungdomar. Flytten gör också att vi reducerar användningen av papp- och plastartiklar, vilket är ett sätt för oss att skapa ett miljömedvetet C4-läger. En annan aspekt kopplat till miljöfrågan är att vi i år har valt att flytta flertalet av aktiviteterna till Kristianstads arenaområde. Busstransport går endast till de föreningar som har egna verksamhetslokaler och inte har möjlighet att flytta sina aktiviteter till arenaområdet.

C4-lägret är ett kommunalt fritidsläger som i år arrangeras för 32:e gången på sommarlovets två första veckor för barn och unga i Kristianstads kommun. Lägret arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med lokala idrottsföreningar. Det är dessutom kommunens största arbetsplats för feriearbetande ungdomar.

Om du inte vill spela fotboll, simma eller hålla på med andra idrotter, så finns möjligheten att spana efter fåglar eller leta tångräkor, lära dig dans eller göra cirkuskonster, eller varför inte kolla in coola labb. Besök www.kristianstad.se/lager för all information om sommarens olika läger, tider, platser, åldrar och hur du anmäler dig.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.