Busskort till dig som börjar gymnasiet

Uppdaterad:den 13 augusti 2019 16:41Arkiverad

På onsdag, 21 augusti, drar skolstarten igång. Det väcker ofta frågor och funderingar av alla de slag. En fråga som alltid aktualiseras är den om busskorten. Vad gäller egentligen?

Om du är folkbokförd i Kristianstads kommun och har mer än 6 kilometer till skolan är du berättigad ett busskort. Om du börjar eller går på en av Kristianstads kommunala gymnasieskolor får du ditt busskort hemskickat via post. Om du av någon anledning inte fått kortet hemskickat vänder du dig till din skola.

För dig som går på en fristående gymnasieskola i Kristianstad eller gymnasieskola i annan kommun gäller följande:

  • Elever i årskurs 2 och 3 som är berättigade busskort och tidigare hämtat hos Medborgarcenter får sina kort hemskickade via Skånetrafiken i början på augusti.
  • Antagna elever i årskurs 1 samt nytillkomna och de som av någon anledning inte fått sitt kort hemskickat hämtar det hos Medborgarcenter på Rådhus Skåne. Korten finns att hämta från den 12 augusti under öppettiderna måndag-torsdag klockan 8-17 och fredag klockan 8-16. Giltig legitimation samt skriftligt antagningsbevis eller via inlogg på skanegy.se krävs.

Tekniska problem

Vi har fått besked från Skånetrafiken om att gymnasiekorten som börjar gälla från och med den 12 augusti fungerar just nu tyvärr inte i Skånetrafikens läsare. Dom jobbar på en lösning och all personal skall vara informerad och eleverna skall få åka med utan problem. Förhoppningsvis är det åtgärdat på onsdag den 14 augusti.

OBS! Är man berättigad till en skolbiljett får man resa med Skånetrafikens bussar och tåg utan kort under terminens fem första skoldagar. Fem dagar gäller från varje skolas enskilda terminsstart. Så alla elever ska få åka med även om de inte hunnit få något kort.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.