Åter dags för julgåvor från det lokala näringslivet

Uppdaterad:den 26 oktober 2021 15:43Arkiverad

En julgåva från ett av våra lokala företag var i fjol ett mycket uppskattat initiativ både hos de kommunanställda och hos näringslivet. Därför väljer Kristianstads kommun att göra samma sak i år, både för att visa sina anställda uppskattning och för att stötta det lokala näringslivet.

I fjol fick kommunens cirka 7 000 anställda välja en julgåva som det lokala näringslivet erbjöd. Det var ett uppskattat initiativ - så uppskattat att julgåvan återkommer även i år.
I fjol fick kommunens cirka 7 000 anställda välja en julgåva som det lokala näringslivet erbjöd. Det var ett uppskattat initiativ - så uppskattat att julgåvan återkommer även i år.

E-tjänster

  –2020 var ett speciellt år och våra verksamheter gjorde stora insatser i pandemins spår. Julgåvan som alla medarbetare fick istället för den traditionella julmåltiden blev oerhört uppskattad. Därför har vi bestämt att även i år får alla medarbetare välja en julgåva värd 300 kronor, berättar Anders Johansson, kommundirektör.

  Julgåvorna 2020 innebar också ett välkommet stöd till det lokala näringslivet i branscher som varit utsatta i pandemitiderna.

  - Vi vill gärna fortsätta på den linjen, och värnar om det lokala. Satsningen på julgåvorna har tagits emot väl av såväl företagen som de kommunanställda, och i år tror vi på en än större uppslutning från näringslivet. I fjol hade vi över 200 julklappar att välja på, säger Tina Gunnarsson, näringslivschef.

  Från och med nu kan företagen i Kristianstads kommun därmed erbjuda upp till två julklappar vardera till ett värde av 300 kronor per julklapp (dock ej presentkort). Under två veckors tid, fram till den 3 november kan företagen ladda upp sina erbjudanden via en nyskapad e-tjänst.

  Konceptet har utvecklats sedan förra året, bland annat så att det nu också blir möjligt att presentera sina varor med bild. Genom ett samarbete med Waypoint skapas en webbshop där företagens julgåvor laddas upp, och där kommunens medarbetare sedan går in och beställer.

  Beställningen för kommunens medarbetare öppnar i mitten av november och från mitten av december ska medarbetarna kunna hämta ut sin julgåva.

  Företagare som vill erbjuda julgåvor använder e-tjänsten. 

  Om du har frågor kan du mejla till julpaket@kristianstad.se

  • Meddela fel på sidan

   Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

   * Obligatoriskt om du vill få svar

   Det du skickar till kommunen blir allmän handling.