Näringslivsnytt: Atea dubblar sin kontorsyta i Kristianstad

den 18 april 2019 09:18Arkiverad

IT-företaget Atea fortsätter växa i Kristianstad. Nu får företaget inte längre plats i kontoret på Kvarnen. Till hösten flyttar Atea till dubbelt så stora lokaler – i samma byggnad.

Johan Möllerstedt, Atea, och Peter Thulin, Bröderna Persson AB, med ritningarna över de nya kontorslokaler som Atea flyttar till efter sommaren.
Johan Möllerstedt, Atea, och Peter Thulin, Bröderna Persson AB, med ritningarna över de nya kontorslokaler som Atea flyttar till efter sommaren.

”Vi har varit trångbodda en längre tid, och för att kunna fortsätta expandera behöver vi större ytor. I dag är vi 40 anställda på kontoret i Kristianstad, år 2021 är målsättningen att vi ska vara 50 anställda, säger Johan Möllerstedt, platschef på Atea i Kristianstad och Hässleholm.

De senaste åren har Atea i Kristianstad huserat högst upp i Kvarnen. Efter sommaren flyttar företaget tillbaka till andra våningen – och ökar därmed ytan från 238 till 451 kvadratmeter.

”Det är inte bara personalökningen som gör att vi behöver större ytor, utan även vårt arbete med klimatfrågan och att vara ett hållbart företag. Det är i dag inte hållbart att ha anställda som ligger och pendlar 10-15 mil om dagen, utan vi behöver ytor och platser för fler videomöten. Vi har kunnat rekrytera bra och kompetent personal i Nordöstra Skåne som måste kunna arbeta virtuellt med kunder runt hela Sverige”, konstaterar Möllerstedt.

En trend som ökar är också att kunderna kommer till Atea, istället för besök hos kund, och det ökar behovet av ytor för olika typer av kundmöten på kontoret.

”Det här är första gången vi haft möjligheten att vara med och utforma hur vi vill att lokalerna ska se ut och möbleras i samarbete med fastighetsägaren Bröderna Persson. Det gör att vi kan få ett kontor skräddarsytt för vår verksamhet och förberett för framtiden”, konstaterar Johan Möllerstedt.

Atea Sverige är ett av landets ledande IT- företag, med cirka 2500 anställda fördelade ett 30-tal orter. Företaget har de senaste åren vuxit kraftigt, bara under fjolåret anställdes 300 personer.

”Vi märker en stor ökning av nya typer av leveranser, framför allt inom Internet of Things och robottjänster. Vi har också mycket service och support, vilket kräver mer lokal personal”, säger Johan Möllerstedt.

”Vi har en stor efterfrågan på kontorslokaler med centralt läge i Kristianstad. Lokaler som blir lediga  kommer först att erbjudas bland våra hyresgäster, vi arbetar mycket med att tillgodose våra hyresgästers behov av att växa eller krympa sina ytor, säger Peter Thulin på Bröderna Persson AB.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.