Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Visar nyheter inom Uppleva och göra.

Hemester även i sommar

Även i år kommer de flesta att stanna hemma eller semestra i Sverige. För att ge så mycket tips och inspiration som möjligt till en härlig hemester i Kristianstads kommun har vi samlat allt under ett ställe på webbsidan.

2021-06-11 15:51:56

Två ungdomar spelar padel Två ungdomar spelar padel

Arenaområdet fylls av prova-på idrott på sommarlovsfredagar

I sommar är det premiär för den nya satsningen Arenafredag som kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar under nästan alla sommarlovets fredagar. Handboll, padel och tennis, volleyboll, badminton, basket, dans, fotboll, friidrott och gymnastik står på schemat.

2021-06-07 09:19:47

Vi firar nationaldagen digitalt

Det traditionella firandet i Tivoliparken uteblir, istället firar vi digitalt. Flaggan hissas av Everöds scoutkår, nationalsången sjunger Hanna La Fleur, kommunfullmäktiges ordförande Bo Silverbern håller tal och musik spelas av Kristianstad Stadsmusikkår. Välkomna!

2021-06-06 08:51:55

Bild som visar innefotbollsspelare Bild som visar innefotbollsspelare

Detta gäller i kommunala idrottsanläggningar

Vad gäller för verksamhet i de kommunala idrottsanläggningarna efter de nya, förändrade restriktionerna? Den senaste ändringen är att alla åldrar nu kan ha tränings- och tävlingsverksamhet både inomhus och utomhus. Verksamheten ska dock ske utomhus om det är möjligt.

2021-06-03 14:00:49

Bild på arkitektritat vindskydd Bild på arkitektritat vindskydd

Arkitektritade vindskydd tar plats i nordöstra Skåne

Den 8 augusti startar arkitekturfestivalen Arknat, som arrangeras av föreningen med samma namn. 15 förväntansfulla studenter från hela Norden ska tillsammans utforma och uppföra tre vindskydd i trä som placeras ut längs med Skåneleden i nordöstra Skåne.

2021-06-03 13:13:18

Ny karta på Cykelns dag

Dagen till ära kom det idag en stor leverans av den nya vandring- och cykelkartan. Kartan innehåller tips på cykelturer och vandringsleder. Du kan hämta den i Medborgarcenter i Rådhus Skåne och inom kort på andra Info Places. Kartan går även att ladda hem.

2021-06-03 12:17:45

Kantarellbadet är först ut

På lördag, 5 juni, öppnar Kantarellbadet som första friluftsbad. Två veckor senare öppnar resterande bad.

2021-06-01 09:47:40

Graffitikonst av LIMPO Graffitikonst av LIMPO

Sommar med Barbacka!

Häng med oss i sommar! Från juli och framåt kommer vi att arrangera flera roliga grejer på olika platser i Kristianstad. Testa graffiti, stafflimålning, dans eller drama!