Visar nyheter inom Näringsliv och arbete.

Arkiverad Tre män står i en produktionsshall. Tre män står i en produktionsshall.

Balsgård öppnar för nyskapande

Nu står testbädden på Balsgård redo för experiment med nya, innovativa drycker. Vid ett studiebesök fick företrädare för livsmedelsindustrin och för organisationerna som stöttar testbädden en chans att titta närmare på anläggningen och höra mer om alla möjligheter som den erbjuder.

2019-04-26 17:14:47

Arkiverad Bostadsbyggandet är fortsatt högt i Skåne, vilket gör att konjunkturavmattningen inte heller märkts lika mycket här i länet. Bostadsbyggandet är fortsatt högt i Skåne, vilket gör att konjunkturavmattningen inte heller märkts lika mycket här i länet.

Svagare konjunktur att vänta

Toppen på högkonjunkturen är passerad, nu märks en avmattning av ekonomin, såväl i internationellt som i regionalt perspektiv. Däremot verkar det som att nedgången blir mildare än vad som tidigare förutspåtts, i varje fall enligt Svenskt Näringslivs prognos.

2019-04-26 15:42:31

Arkiverad Näringslivschef Pernilla Blixt intervjuade Martin Skoog, som 1 juni öppnar restaurang Smaca på Lilla Torg i Kristianstad. Näringslivschef Pernilla Blixt intervjuade Martin Skoog, som 1 juni öppnar restaurang Smaca på Lilla Torg i Kristianstad.

En attraktivare besöksregion gynnar alla

Det händer mycket i Kristianstad. Inte minst besöksnäringen har utvecklats de senaste åren. Med fler samarbeten företagare emellan kan regionen dessutom bli än attraktivare – något som inte bara gynnar besöksnäringsföretag, utan såväl näringslivet i stort som medborgarna.

2019-04-25 15:10:04

Arkiverad Johan Möllerstedt, Atea, och Peter Thulin, Bröderna Persson AB, med ritningarna över de nya kontorslokaler som Atea flyttar till efter sommaren. Johan Möllerstedt, Atea, och Peter Thulin, Bröderna Persson AB, med ritningarna över de nya kontorslokaler som Atea flyttar till efter sommaren.

Näringslivsnytt: Atea dubblar sin kontorsyta i Kristianstad

IT-företaget Atea fortsätter växa i Kristianstad. Nu får företaget inte längre plats i kontoret på Kvarnen. Till hösten flyttar Atea till dubbelt så stora lokaler – i samma byggnad.

2019-04-18 09:18:58

Arkiverad Åhus Beach och Bravissimo vann Guldäpplet vid näringslivsgalan Guldjubel på Kulturkvarteret. Åhus Beach och Bravissimo vann Guldäpplet vid näringslivsgalan Guldjubel på Kulturkvarteret.

En magisk och gyllene hyllning till företagen i Kristianstad

Guld, glitter, magi, eld – och en blivande 107-åring som mer eller mindre stal showen. Årets näringslivsgala Guldjubel bjöd på det mesta, inte minst av en stolt hyllning till några av våra duktiga företagare i kommunen.

2019-04-11 14:20:39

Arkiverad Kommunalrådet Pierre Månsson träffade Kristianstad kommuns Guldambassadör Dagny Carlsson på Annas Hotell några timmar innan näringslivsgalan Guldjubel. Kommunalrådet Pierre Månsson träffade Kristianstad kommuns Guldambassadör Dagny Carlsson på Annas Hotell några timmar innan näringslivsgalan Guldjubel.

Sveriges äldsta bloggare är Årets Guldambassadör

Mycket har förändrats sedan Dagny Carlsson lämnade hemstaden Kristianstad som 19-åring. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var 88 år sedan. Nu är Sveriges äldsta bloggare tillbaka för att motta utmärkelsen "Årets Guldambassadör".

2019-04-10 21:00:20

Arkiverad Företagare i Kristianstads kommun ger arbetet med serveringstillstånd gott betyg Företagare i Kristianstads kommun ger arbetet med serveringstillstånd gott betyg

Fortsatt gott omdöme om kommunens service

Företagare fortsätter att ge kommunernas service allt bättre omdömen, visar en mätning från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Kristianstads kommun höjer sitt NKI-värde ett steg till 74, men tappar 10 placeringar i rankingen.

2019-04-10 10:26:34

Arkiverad Melodifestivalen var ett av eventen i Kristianstad under 2018 som genererade såväl skattepengar som pengar till besöksnäring och handel. Melodifestivalen var ett av eventen i Kristianstad under 2018 som genererade såväl skattepengar som pengar till besöksnäring och handel.

Eventen i Kristianstad genererade 213 miljoner

Åhus Beachhandboll, VM i Agility och Melodifestivalen är några av eventen som bidrog till att generera totalt 213 miljoner kronor till Kristianstadsregionens besöksnäring och handel under 2018. Dessutom skapade eventen en skatteeffekt på 93 miljoner kronor.

2019-04-09 14:20:37

Arkiverad Här, på Täppets industriområde, bygger André Danielsson och Mathias Rosén från Industrigolv i Åhus, en padelhall. Här, på Täppets industriområde, bygger André Danielsson och Mathias Rosén från Industrigolv i Åhus, en padelhall.

Padelhall byggs i Åhus

Det inledande grävningsarbetet är gjort. På skärtorsdag gjuts plattan. Åhus första padelhall ska stå klar i slutet av sommaren.

2019-04-05 13:16:17

Arkiverad Antalet konkurser fortsätter minska i Kristianstad enligt statistiken från UC. Antalet konkurser fortsätter minska i Kristianstad enligt statistiken från UC.

Konkurserna fortsätter minska

Konkurserna i Kristianstad fortsätter att minska. Under mars månad gick 13 företag i kommunen i konkurs, jämfört med 16 företag samma månad i fjol. Också i Skåne och Sverige innebar mars månad en minskning av antalet konkurser.

2019-04-02 15:17:19

Arkiverad Kommunalrådet Pierre Månsson (L) och näringslivschef Pernilla Blixt tillsammans med Jonas Folkesson, ägare till JFK på Industrigatan i Kristianstad. Kommunalrådet Pierre Månsson (L) och näringslivschef Pernilla Blixt tillsammans med Jonas Folkesson, ägare till JFK på Industrigatan i Kristianstad.

Kompetensfrågan i centrum

Veckans företagsbesök gick till Jonas Folkesson Klimatservice på Industrigatan i Kristianstad och till Knislinge Mekaniska på Hedentorp. Två företag i varsin bransch – men med likartad problematik: Man har svårt att hitta rätt kompetens att anställa.

2019-03-25 16:27:58

Arkiverad Kristianstad har fått 15 nya företagare under januari och februari enligt Nyföretagarcentrums statistik. Kristianstad har fått 15 nya företagare under januari och februari enligt Nyföretagarcentrums statistik.

15 nya företag genom Nyföretagarcentrum

Under årets två första månader har Kristianstad fått 15 nya företag med hjälp från Nyföretagarcentrum. Sju kvinnor och åtta män har tagit steget att bli egenföretagare efter kontakterna med Nyföretagarcentrum.

2019-03-15 13:23:59

Arkiverad Företagsamheten ökar i Kristianstad. Bilden är från näringslivsdagen på flygplatsen i september 2018 där runt 700 företagare från regionen samlats. Företagsamheten ökar i Kristianstad. Bilden är från näringslivsdagen på flygplatsen i september 2018 där runt 700 företagare från regionen samlats.

Företagsamheten ökar i Kristianstad

Skåne har sjätte högsta företagsamheten i riket, och i Kristianstad kommun har företagsamheten ökat det senaste året. Men generellt är företagsamheten i Sverige just nu oroväckande låg enligt statistiken från Svenskt Näringsliv.

2019-03-15 13:22:09

Arkiverad Pia Kinhult, värdlandskoordinator på forskningsanläggningen ESS, nomineras till ordförande i Krinova Incubator & Science Park. Pia Kinhult, värdlandskoordinator på forskningsanläggningen ESS, nomineras till ordförande i Krinova Incubator & Science Park.

Pia Kinhult nominerad till ordförande för Krinova

Pia Kinhult nomineras som ordförande i Krinova Incubator & Science Park av huvudägaren Kristianstads kommun inför årsstämman. Värdlandskoordinatorn för forskningsanläggningen ESS säger att hon blev väldigt glad när hon fick frågan efter att med intresse ha följt Krinovas utveckling under många år.

2019-02-13 13:51:21

Arkiverad "Konsumenterna avgör var handeln finns", menade kommunalrådet Pierre Månsson (L) vid tisdagens frukostmöte om handel. I panelen, som leddes av Pernilla Blixt fanns också Ulrika Larsen från Awesome Store och Peter Thulin, fastighetskonsult och styrelseledamot i Handelsstaden. "Konsumenterna avgör var handeln finns", menade kommunalrådet Pierre Månsson (L) vid tisdagens frukostmöte om handel. I panelen, som leddes av Pernilla Blixt fanns också Ulrika Larsen från Awesome Store och Peter Thulin, fastighetskonsult och styrelseledamot i Handelsstaden.

Samverkan och flexibilitet för levande handel

En gemensam vision, samverkan och flexibilitet. Det är några av nyckelorden för att skaffa en levande och motståndskraftig cityhandel, konstaterades vid kommunens frukostmöte ”Med handel i centrum – att möta en bransch i förändring”.

2019-02-08 16:19:18

Arkiverad Run, and save a life UF, C4 shopping och Kristianstads kommun arrangerar tillsammans UF-mässan Run, and save a life UF, C4 shopping och Kristianstads kommun arrangerar tillsammans UF-mässan

Möt unga företagare

Den åttonde februari är det dags för årets UF-mässa. Kreativiteten hos årets UF-företag är enorm. Allt från håraccessoarer, hemmagjorda delikatesser till att arrangera evenemang.

2019-02-06 11:22:57

Arkiverad

Nominera Årets Guldambassadör

Var med och nominera till Årets Guldambassadör som är ett pris till ett företag, organisation eller person som sprider guldglans över Kristianstads näringsliv.

2019-02-05 14:13:45

Arkiverad

Dags att söka feriearbete

Är du född 2001 eller 2002 och folkbokförd i Kristianstads kommun? Då kan du söka feriearbete hos oss i sommar. Du kan arbeta bland annat inom barn- och äldreomsorg, lokalvård, kök/café, vaktmästeri och i våra parker. Du kan också jobba på kommunens olika läger. Sista ansökningsdag är 28 februari.

2019-02-04 11:01:06

Arkiverad Flanerande människor i Handelsstaden Kristianstad Flanerande människor i Handelsstaden Kristianstad

Med handel i centrum - att möta en bransch i förändring

Vid årets första frukostmöte för näringslivet sätter vi fokus på handeln. Många stadskärnor står just nu inför stora utmaningar men också många möjligheter.

2019-01-31 14:12:56

Arkiverad

Vi söker semestervikarier

Till sommaren behöver vi många semestervikarier så att vår ordinarie personal får njuta av välförtjänt ledighet. Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt arbete där du får jobba med både hjärta och hjärna.

2019-01-22 08:24:02