Viggo är en av alla loventusiaster. Här skapar ha en u-båt på skaparverkstaden för Under ytan Viggo är en av alla loventusiaster. Här skapar ha en u-båt på skaparverkstaden för Under ytan

Stora tummar upp för lovaktiviteter

Februarilovet är i full gång och bjuder på allt från ishallsbesök till filmworkshop för att skapa actionscener. Vi har mött några loventusiaster för att höra vad de har deltagit i, hur många tummar upp aktiviteterna får och vad det bästa med februarilovet är.

2019-02-20 15:30:46

Ett av de åtta evenemang som undersöktes var VM i agility. Ett av de åtta evenemang som undersöktes var VM i agility.

Evenemang lockar besökare och ökar tillväxten

I Kristianstads kommun har vi haft ett spännande evenemangsår bakom oss med allt från melodifestival och beachhandboll till  SM i luftpistol och VM i agility. En rapport visar att åtta stora evenemang under 2018 lockade över 100 000 besökare och skapade omsättning på över 210 miljoner kronor.

2019-02-18 16:08:50

Vändpunkten  finns nu på Kanalgatan 24 och erbjuder samtalsgrupper för anhöriga till personer med missbruk. Grupper finns för barn, ungdomar och vuxna. Vändpunkten  finns nu på Kanalgatan 24 och erbjuder samtalsgrupper för anhöriga till personer med missbruk. Grupper finns för barn, ungdomar och vuxna.

Öppethus på Vändpunkten

Många var nyfikna på Vändpunktens nya lokaler på Kanalgatan (gamla Läkarvillan). Dagen bjöd på mingel och samtal om livet som anhörig till en person med missbruk. Före detta deltagare i Vändpunktens grupper för anhöriga berättade om sina erfarenheter och om hur de hittade till Vändpunkten.

2019-02-15 14:31:27

Det går inte att ta miste på Anna-Siri Svenssons glädje när hon tittar på barnens alla hjärtans dag-kort. Det går inte att ta miste på Anna-Siri Svenssons glädje när hon tittar på barnens alla hjärtans dag-kort.

Små hjärtan gläder stora

Även i år har förskolebarn ritat alla hjärtans dag-kort till äldre på våra boenden. Tanken är att sprida kärlek, men också att knyta kontakter över generationsgränser.

2019-02-14 17:11:01

Pall designad av Lisa Hilland och tillverkad av studerande på SnickarAkademin Pall designad av Lisa Hilland och tillverkad av studerande på SnickarAkademin

Årets möbel kommer från SnickarAkademin

På landets största möbelmässa, Stockholm Furniture & Light Fair, vann en pall som studerande från SnickarAkademin tillverkat, Svensk Forms pris ”Bästa möbel 2019”. Pallen är designad av den välkända och tidigare prisbelönta formgivaren Lisa Hilland.

2019-02-14 16:04:00

Februarilov

Under Februarilovet finns det massor av aktiviteter för barn och unga i Kristianstad. Här kan du se vad programmet innehåller.

2019-02-14 15:00:02

Konferens kring allt brunare vatten

Vattendragen på norra jordklotet har blivit brunare de senaste 40 åren. Varför, vilka blir konsekvenserna och vad kan vi göra åt det? I går träffades forskare, tjänstemän och markägare för att lära av varandra på naturum Vattenriket.

2019-02-14 14:32:12

Pia Kinhult, värdlandskoordinator på forskningsanläggningen ESS, nomineras till ordförande i Krinova Incubator & Science Park. Pia Kinhult, värdlandskoordinator på forskningsanläggningen ESS, nomineras till ordförande i Krinova Incubator & Science Park.

Pia Kinhult nominerad till ordförande för Krinova

Pia Kinhult nomineras som ordförande i Krinova Incubator & Science Park av huvudägaren Kristianstads kommun inför årsstämman. Värdlandskoordinatorn för forskningsanläggningen ESS säger att hon blev väldigt glad när hon fick frågan efter att med intresse ha följt Krinovas utveckling under många år.

2019-02-13 13:51:21

Pierre Månsson, Karl-Axel Hill, Rosalie Toth, Christel Jönsson, Charlotte Lorentz Hjorth, Hannes van Lunteren, Martin Johansson, Lena Jasslin, Jens Almqvist och Torben Olsson från Kristianstads kommun och Krinova gladdes åt priset på Region Skånes näringslivsgala. Pierre Månsson, Karl-Axel Hill, Rosalie Toth, Christel Jönsson, Charlotte Lorentz Hjorth, Hannes van Lunteren, Martin Johansson, Lena Jasslin, Jens Almqvist och Torben Olsson från Kristianstads kommun och Krinova gladdes åt priset på Region Skånes näringslivsgala.

Krinova vann pris för Skånes utveckling

Krinova Incubator & Science Park vann Region Skånes pris för "Synnerliga insatser för Skånes utveckling 2018" igår på Malmös Näringslivsgala på Malmö Live.

2019-02-12 16:27:05

Vändpunkten inviger nya lokaler

Nu inviger vi våra nya lokaler på Kanalgatan 24. Välkommen den 14 februari till ett öppet hus där vi berättar om Vändpunktens verksamhet, du kan lyssna till berättelser från anhöriga med erfarenhet av att närstående med kemiskt beroende och professionella som pratar om psykisk ohälsa hos anhöriga.

2019-02-12 15:43:59

Tydligare vägskyltning i Kristianstad

Runt om i Kristianstad byts de större vägskyltarna ut. Bytet görs för att hänvisningen ska bli tydligare efter de de senaste årens större ombyggnationer.

2019-02-12 14:42:36

Vi håller rent 2019

Varje vår deltar Kristianstads kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, byalag, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Anmälan för 2019 är nu öppen.

2019-02-12 10:38:39

Utbildnings- och jobbmässa på Kristianstad Arena

Utbildnings- och jobbmässan vänder sig främst till dig som ska välja utbildning efter gymnasiet, men även för studerande inom vuxenutbildning, folkhögskolor och till allmänheten. Välkomna till Kristianstad Arena på onsdag den 27 februari klockan 09.00-12.30. Fri entré!

2019-02-12 09:52:10

Februarilovsprogrammet

Välkommen till oss på Februarilovet! Vi har ett kul program med filmworkshop, barnsånger i hårdrockstappning, en glödhet monolog, tropiska fiskar, skrivarworkshop och öppen scen.

Arkiverad "Konsumenterna avgör var handeln finns", menade kommunalrådet Pierre Månsson (L) vid tisdagens frukostmöte om handel. I panelen, som leddes av Pernilla Blixt fanns också Ulrika Larsen från Awesome Store och Peter Thulin, fastighetskonsult och styrelseledamot i Handelsstaden. "Konsumenterna avgör var handeln finns", menade kommunalrådet Pierre Månsson (L) vid tisdagens frukostmöte om handel. I panelen, som leddes av Pernilla Blixt fanns också Ulrika Larsen från Awesome Store och Peter Thulin, fastighetskonsult och styrelseledamot i Handelsstaden.

Samverkan och flexibilitet för levande handel

En gemensam vision, samverkan och flexibilitet. Det är några av nyckelorden för att skaffa en levande och motståndskraftig cityhandel, konstaterades vid kommunens frukostmöte ”Med handel i centrum – att möta en bransch i förändring”.

2019-02-08 16:19:18

Barn som gräver. Barn som gräver.

Starkt ekonomiskt år för kommunen

Det preliminära bokslutet visar att 2018 blev ännu ett år med starkt ekonomiskt resultat för Kristianstads kommun. Året slutade med ett överskott på 109 miljoner, mycket tack vare tillfälliga intäkter men också genom att verksamheten klarade budgetbalansen.

2019-02-08 16:16:37

Samhälle eller natur med estestisk profil

Tänker du välja samhälls- eller naturvetenskaplig program och är intresserad av bild- och formgivning, dans, teater, musik, estetik eller media? Nu finns ett nytt alternativ.

2019-02-08 16:08:01

Personligt ombuds verksamhetsberättelse

När Personligt ombud sammanfattar året så är det bostadsproblem, arbete och sysselsättning, hälsa och ekonomi och rätten till ersättning som varit de viktigaste frågorna för dem de möter. 77 klienter, ca 530 samtal och 550 olika typer av behov är grunden för deras verksamhetsberättelse.

2019-02-07 15:41:22

Det är 17 år sedan Fadime Sahindal dödades av sin pappa. Till minne av henne och för alla de som utsätts för hedersvåld arrangerades en utbildningsdag för medarbetare om Hedersvåld. Det är 17 år sedan Fadime Sahindal dödades av sin pappa. Till minne av henne och för alla de som utsätts för hedersvåld arrangerades en utbildningsdag för medarbetare om Hedersvåld.

Mäns dubbla roller i hedersvåldet i fokus på utbildningsdag

Sessionssalen i Rådhus Skåne fylldes av medarbetare från skola, omsorg och socialtjänst för en gemensam utbildning om hedersvåld. Föreläsare var Alán Ali - bilmekanikern som skolade om sig till sexualupplysare och genusvetare. Han pratade om hur hedersvåldet även drabbar pojkar och män.

2019-02-07 15:24:54

Ta en jacka du behöver – lämna en om du har över. Ta en jacka du behöver – lämna en om du har över.

Wall of Kindness tillbaka i Kristianstad

Skånes Stadsmission och Kristianstads kommun arrangerar den 11 till 17 februari Wall of Kindness på Stora torg i Kristianstad. På vänlighetens vägg kan Kristianstadsbor hänga upp vinterjackor som de inte behöver. Dessa jackor kan sedan hämtas av medmänniskor som behöver värma sig i kylan.

2019-02-07 15:07:42