800 elever fick provbada i Kristianstads badrike

Uppdaterad:den 19 augusti 2022 17:12Arkiverad

Om en dryg månad den 30 september invigs Kristianstads badrike och öppnar för allmänheten. Under fredagen bjöds 800 elever från Lingenässkolan och Fröknegårdsskolan in till provbad för att testa bassängerna.

Strömkanalen i Vattenlandet var populär bland de provbadande eleverna.
Strömkanalen i Vattenlandet var populär bland de provbadande eleverna.

- Vi är väldigt nöjda med dagen. Äntligen fick vi släppa in folk i byggnaden och det är härligt att se den glädjen och nyfikenheten som finns hos barnen, säger Åsa Jansson, enhetschef på badverksamheten i Kristianstads kommun.

Kristianstads badrike är fortfarande en byggarbetsplats och tillståndet att öppna upp för provbad gällde bara under fredagen. Nästa gång folk kommer att bada i bassängerna blir invigningsdagen den 30 september.

Syftet med provbadet är att testa olika funktioner i bassängerna och se så att reningen fungerar som den ska.

- Det känns skönt att kunna genomföra det här och alla svar som vi hittills fått ser väldigt bra ut, säger projektledaren Benny Eklund på tekniska förvaltningen.

Liv Nilsson, Cajsa Hansson, Smilla Carlsson, Nelly Johansson, Lilly Mera och Noomi Ottosson tyckte det nya Badriket var fräscht och stort.

Eleverna från Lingenässkolan och Fröknegårdsskolan var väldigt nyfikna och förväntansfulla. De var glada och stolta över att de skulle vara de allra första som skulle få bada i det nya Badriket.

- Allt är nytt. Det är så stort och fräscht och så mycket bättre än Tivolibadet, säger Nelly Johansson och klasskamraterna Liv Nilsson, Cajsa Hansson, Smilla Carlsson, Lilly Mera och Noomi Ottosson instämmer.

- Jag kommer att komma hit många gånger, säger Lilly Mera.

Zeinab Shehadeh och Yasmin Khalousi.

Även Zeinab Shehadeh och Yasmin Khalousi trivdes i det nya Badriket och testade bland annat på bassängerna för de allra minsta.

- Badet är jättefint och stort. Jag ser framemot när vi ska hoppa i badet med virveln. Jag tror jag kommer att komma hit många gånger i höst. Kanske blir det simskola, säger Zeinab som går i årskurs 2 på Fröknegårdsskolan.

Just virveln, eller strömkanalen i Vattenlandet, var det som barnen fastnade allra mest för.

- Den var en klar favorit. Det var härligt att ligga och flyta runt bland alla andra badande. Det är verkligen fint här och det finns mycket att göra. Man kan hoppa från hopptornen, sitta i bubbelpoolen, simma i bassängerna eller bara flyta runt i strömkanalen, säger Ophelia Johansson.

Bassängerna för de allra minsta.

Kristianstads badrike är nu en byggarbetsplats igen och det finputsas och mycket ska trimmas samman innan invigningen om en dryg månad.

- Jag brukar jämföra det med en symfoniorkester. Där alla instrument är stämda men man har ännu inte spelat ihop sig, säger Benny Eklund med ett leende.

Den 30 september ska systemen vara samspelta för då slås portarna till Kristianstads Badrike upp.

Trivsam miljö med träd och gräs i Vattenlandet.

P4 Kristianstads Marita Johansen intervjuar kommunikatören Henrik Wester och enhetschefen för badverksamheten Åsa Jansson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.