- Välkomna studenter!

den 8 oktober 2021 14:50Arkiverad

Nya studenter vid Högskolan Kristianstad hälsades välkomna till kommunen vid en träff i rådhuset. De flesta som dök upp var internationella studenter, som fick veta mer om Kristianstad och om insatserna för att göra Kristianstad till årets studentstad.

Svensk fika med kanelbullar uppskattades av de internationella studenterna.
Svensk fika med kanelbullar uppskattades av de internationella studenterna.

Högskolans, studentkårens och kommunens gemensamma arbete för att göra Kristianstad till Årets studentstad 2023 handlar bland annat om att hjälpa studenterna att lära känna Kristianstad bättre. En stådan möjlighet erbjöds genom en träff i rådhuset för nya studenter. 

En skara studenter från Taiwan, Tjeckien, Pakistan och Sverige kom till rådhuset där de fick träffa kommunalrådet Pierre Månsson och lära sig mer om kommunen innan de gav sig ut på en guidad tur genom centrum.

De fick också höra högskolans projektledare Jenny Hultman, kommunens projektledare Ella Ekenberg och studentkårens vice ordförande Carl-Filip Rova berätta om projektet för att bli Årets studentstad och om aktiviteter och erbjudanden som har skapats eller planeras för att göra staden mer attraktiv för studenterna. 

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.