Cykla till jobbet

Cykla till jobbet är en utmaning för företag i Kristianstads kommun. Målet är att anställda i företagen som deltar ska cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. De företag vars anställda cyklade mest vinner! Hösten 2020 var andra omgången av utmaningen.

Vem får delta? 

Utmaningen Cykla till Jobbet är för företag med säte i Kristianstads kommun. Deltagande företag ska få sina anställda att cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. De företag vars anställda cyklar mest vinner!

Vinnare 2020

Årets deltagare cyklade hela vägen till Kina och hem igen, om vi räknar på antalet cyklade mil. Totalt cyklade 16 företag 1 780 mil. Vinnare i kategorin små företag blev Scarp Media som vann cykelställ från Smekab Citylife. I kategorin stora företag tog Anton Utbildning AB hem segern och fick en cykel från DeGaVi i pris.

De som cyklade sparade dessutom in 2,3 ton CO2 utsläpp vilket motsvarar en flygresa till Thailand.

När vinnarna utsågs så tog vi hänsyn till andel anställda som deltog i utmaningen, cykelsträcka per deltagare samt total cykelsträcka för företaget.

Vinnare i kategorin små företag: Scarp Media (pris: cykelställ från Smekan Citylife)
Vinnare i kategorin små företag: Scarp Media (pris: cykelställ från Smekab Citylife)

 

Vinnare i kategorin stora företag: Anton Utbildning AB (pris: cykel från DeGaVi)
Vinnare i kategorin stora företag: Anton Utbildning AB (pris: cykel från DeGaVi)

 

Vinnare 2019

Totalt var det 15 företag som deltog i utmaningen som tillsammans trampade 3500 mil mellan 16 september och 31 oktober 2019. I genomsnitt blev det att varje deltagare cyklade 6,5 km per dag.

Glada Foten i Kristianstad fick pris som det lilla företaget som fått flest anställda att cykla, och Antonskolan fick motsvarande pris som det stora företaget. Det företag som vann i kategorin att ha cyklat längst sträcka per deltagare var Kriminalvården Häktet Kristianstad. Grattis till er!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.