Söndag 15:e september

FRAMTIDSVECKAN

Workshop om klimatkänslor

Tid: 12.00-14.30
Plats: Naturum, Kristianstad
Arrangör: Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet

Vad känner du inför klimatkrisen? Många upplever sorg, rädsla, ilska, skuld... Vad gör man med alla starka känslor? Att dela sina tankar och känslor med andra är ett bra sätt att hantera det som kan kännas överväldigande. Starka känslor är ofrånkomliga och nödvändiga när vi står inför ett hot - men hur hanterar vi dem och vänder dem till handling istället för uppgivenhet? Hur kan vi ta hand om varandra - och kan det komma något gott ur den omställning vi står inför? Kom och delta i aktiva samtal och övningar under ledning av psykolog Marit Fontana Oscarsson och Rune Stenholm Jakobsen från Naturskyddsföreningen.

 

Musik för klimatet

Tid: 15.00-16.00
Plats: Naturum, Kristianstad
Arrangör: Naturum Vattenriket

Klimatfrågan är vår tids kanske största utmaning. Men kan man göra musik av denna viktiga fråga och varför? Hållbarhetsforskaren Sara Brogaard (LUCSUS) och kompositören Claus Sörensen gör tillsammans med XL Big Band nedsteg i klimatforskningen. Nyskriven musik, med inslag av allvar och lek, presenteras. Projektet genomförs med stöd från Region Skåne.

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.