Måndag 16:e september

FRAMTIDSVECKAN

”Sopkommissionen - och fallet med de osorterade soporna”

Tid: 9.30-10.10
Plats: Utescenen, Tivoliparken
Arrangör: Renhållningen Kristianstad

En musikal med fokus på återvinning. Vi bjuder in alla elever och pedagoger i årskurs 1 att komma och lyssna! Alla som lyssnar får också CD-skivan med låtarna från föreställningen. Elever och pedagoger i andra årskurser är också välkomna till Tivoliparken för att se showen! Boken är framtagen av Renhållningen Kristianstad och Agenda 21. Böckerna kommer att delas ut till alla elever i årskurs 1 i samband med föreställningen.

 

Hur hållbart är Kristianstad?

Tid: 12.00-13.00
Plats: Rådhus Skåne, rum 114
Arrangör: Kristianstads kommun

Hur knyter kommunens arbete an till de globala hållbarhetsmålen (Agenda 2030) och hur ser resan ut framöver för ett hållbart Kristianstad? Tillsammans med två av kommunens hållbarhetsstrateger tar vi tempen på Kristianstads Kommuns hållbarhetsarbete och spanar inför framtiden. Kom och lyssna på Magnus Lund, klimatstrateg som arbetar med att minska klimatpåverkan samt att anpassa samhället till klimatförändringarna och Maria Asklund, planeringsstrateg för social hållbarhet. Maria arbetar förebyggande inom områden som folkhälsa, social hållbarhet och integration.

 

Klimatläget i Kristianstad

Tid: 18.30
Plats: Studiefrämjandet, Västra Storgatan 51 H, Kristianstad
Arrangör: Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen, FN-föreningen

Studiecirkeln "klimatverkstad" redovisar status i vad de kommit fram till inom arbetet med att ta fram konkreta förslag till utsläppsminskning och klimatarbete i Kristianstad kommun. Presenteras av Rune Stenholm Jakobsen med flera. Kommunens klimatstrateg Magnus Lund håller ett kort föredrag om kommunens arbete och det blir öppet för disskusioner om konkreta lokala lösningar.

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.  

 

Cykla till jobbet

Datum: 16-31 oktober
Plats: Företag i Kristianstads kommun 
Arrangör: Kristianstads kommun

I Kristianstads kommun vill vi verka för att fler reser hållbart. En hög andel av resorna, både korta och långa resor, företas med bil. Om fler väljer cykel minskar vi inte bra klimat- och miljöpåverkan; mer vardagsmotion kan bidra till att stressnivåer och sjukfrånvaro minskar. Därför lanserar vi nu utmaningen -Cykla till jobbet- som är en tävling för kommunens företag. Företagen ska få så många av sina anställda att cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. Mer information på kommunens hemsida, länken nedan. 

 

Varje dag under veckan:

Coop City Kristianstad - fokus på Fairtrade-märkta produkter, glass 
Tid: Mån-fre 8-20, lör-sön 8-19 Plats: Coop City Kristianstad

Cykelcentralen - kom och prata cykel
Tid: Mån-fre 10-18, lör 10-14 Plats: Cykelcentralen, Blekingevägen, Kristianstad Nyhet!
Du kan hyra cykel hos Cykelcentralen

Ditt & Datt butik - konst och konsthantverk
Tid: Mån-tors 10-16, fred 10-15 , Östra Storgatan 21, Kristianstad 

Green MarcElla - din färgglada butik för en grönare värld
Tid: Tor 13-18 och lör 11-14 Plats: Tollarps Storgata 5, Tollarp

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.