Lördag 26:e september

FRAMTIDSVECKAN

Familjelördag med hållbarhet som tema
- Hej Gut Shabes Marhaban!

Tid: 11.00-15.00
Plats: Kulturkvarteret
Arrangör: Kulturkvarteret, Framtidsveckan

Hela dagen kl. 11-15

 • Naturkul! Tipsrunda för hela familjen
 • Puzzel med Agenda 2030 och Fairtrade
 • Biblioteket
 • Pyssel för hela familjen - Vi gör kollage!
  Du river, klipper och klistrar ditt eget kollage av färgat papper, tidningar och annat material vi har på plats. Malin guidar dig som vanligt och ger råd och tips. Nosabys bild-och formklassers elever ställer ut sina kollage som inspiration. 

Bistroscenen

 • Sagomagi i Bistron (ersätter Magi i Bokskogen) Vi läser sagor på svenska och arabiska på Bistroscenen

kl. 12.00 – Lilla salen
Familjekören! Jazza med Mimi Terris – OBS! Anmälan krävs.

Alla mår bra av att sjunga mera tillsammans! Välkomna till Familjekören för både vana och ovana, stora och små. Denna gång får du hänga med när Mimi jazzar loss och låter dig leka med rösten och röra på kroppen.

kl. 14.00 - Lilla salen
Dos Verterbuk – om trädet som nästan dog

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med ett viktigt budskap. Välkommen in i en magisk skog, bland pusselaskar, pizziruffer och kojfiskar. Där, mitt på ängen, står den kloka gamla ordboken, dos verterbuk, vars krona består av bokstäver och ord – på jiddisch. Men så plötsligt en dag börjar boken tappa sina ord och trädet mår allt sämre och sämre. Följ med på ett äventyr där barnen hjälper till att rädda Dos Verterbuk!  Sångerna framförs på svenska och jiddisch utav artisten Louisa Lyne ackompanjerat av två musiker. 

 

SKROT - konsert och instrumentfix

Tid: 12.00-13.30
Plats: Naturum
Arrangör: Naturum

Vi bygger musikinstrument av återbruksmaterial och musikgruppen SKROT bjuder på musik med egentillverkade skrotinstrument. Vi håller till utanför naturum. Ingen föranmälan men på grund av covid-19 är antalet platser begränsat.

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.