Testa elcykel

Kör du ofta bil? Vill du testa en elcykel? Nu kan du låna en elcykel gratis under två veckor. Cykla är billigare än att köra bil och du gör en insats för vår miljö. Med en elcykel kommer du längre än med vanlig cykel utan att bli svettig, samtidigt som du kommer ut och får gratis motion.

Elcykel för utlåning.
Elcykel för utlåning.

Syftet med kampanjen är att få fler att få upp ögonen för elcykel som alternativ till bil, vid exempelvis pendling till jobb, skola eller fritidssysselsättningar. Förhoppningen är att du bestämmer dig för att köpa en egen elcykel efter låneperiodens slut. Bilresor står för en fjärdedel av Kristianstads kommuns totala växthusgasutsläpp. Många av de bilresor vi gör är korta. Genom att byta ut dessa korta resor mot cykling får du motion, samtidigt som trafikmängd, energianvändning och miljöpåverkan minskar.

El-lådcykel

Testa en el-lådcykel
Den nya el-låscykel du kan ansöka om att få testa.

Efter ett lyckat koncept med utlånande av en el-cykel 2020 har kommunen även köpt in en lådcykel som lånas ut kostnadsfritt under två veckor. Lådcykeln kan ersätta resor där du behöver ha med dig mycket packning, ha med skrymmande saker eller varför inte när du åker och storhandlar i mataffären?

Du ansöker om att få låna el-lådcykeln genom att fylla i formuläret nedan, senast 20 maj. Motivera din ansökan genom att beskriva varför du vill testa el-lådcykeln och hur du vill använda den. Efter ansökningsperiodens slut väljs de bästa motiveringarna ut och vi kontaktar aktuella personer för att boka in lånetid. El-lådcykeln, med tillhörande hjälm och låsanordning, lånas ut i två veckors-perioder mellan slutet av maj till november enligt överenskommelse.

Mer om elcyklar

Under relaterad information kan du läsa mer om hur en elcykel fungerar och vad som är viktigt att tänka på inför inköp i Energi- och klimatrådgivarna i Skånes informationsblad. 

Elcykeln 2021

Låntagare av elcykeln 2021 är utvalda och utlåningen börjar i maj och pågår till november. Under 2020 testade sex personer elcykeln under tvåveckorsperioder, läs mer om deras upplevelse via länken under relaterad information.

Utlåning 2022

Efter utlåningsperioden 2021 kommer vi utvärdera verksamheten. Vi återkommer med mer information om utlåning 2022 efter årsskiftet!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.