Torsdag 19:e september

FRAMTIDSVECKAN

Workshop i redesign med Röda Korsets sygrupp

Tid: 11.00-16.00
Plats: Röda Korset, Västra Storgatan 51, Kristianstad
Arrangör:
Röda Korset

Välkommen att vara med och återbruka textil; sy om, sy nytt eller laga. Medlemmar ur redesign-gruppen och symaskiner finns på plats för att hjälpa dig. Ta med eget material eller hitta hos oss, kostnadsfritt att delta. Lokala utställare finns på plats för att inspirera dig att återbruka prylar till konst eller nya bruksföremål. Drop in: 18-19/9 kl. 11-16. Café finns i anslutning till workshop. Kontaktperson: Jeanette Oredsson tel. 044-100955

 

Röda Korsets internationella arbete – personliga erfarenheter och betraktelser från Afghanistan, Irak och DR Kongo

Tid: 18.30
Plats: Regionmuseet, Hörsalen
Arrangör: Röda Korset

Vi träffar Sara Fridlund som var delegat för internationella rödakorskommittén (ICRC) 2008-2014 och var på långa uppdrag i Afghanistan, Irak, DR Kongo och ett kort uppdrag i Ukraina 2014 i samband med konflikten som började där då. Sara har hela tiden arbetat med ICRCs skyddsverksamheter, i lite olika form i olika länder. Det har inneburit arbete med efterforskning och familjeåterförening, besök till fängslade, samt arbete till skydd av civilbefolkningen vad gäller dialog med civila och väpnade grupper/styrkor, dokumentation av krigsbrott samt utbildning kring krigets lagar. Sara ska prata om denna internationella verksamhet, koppling till det som görs i Sverige samt ta med en del personliga betraktelser och erfarenheter från sina uppdrag. Idag är Sara "hemma" igen på avdelning Vård där de bl.a. har behandlingscenter för krigsskadade och torterade. Hon arbetar mycket med externt arbete kring påverkan och samverkan med myndigheter och andra aktörer i Sverige och internationellt.

 

Glorientering - Agenda 21

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.