Tisdag 17:e september

FRAMTIDSVECKAN

Naturutflykt till Ekenabben

Tid: 13.20 (cykel), 14.00 (bil)
Plats: Naturums parkering för de som cyklar, Odalakyrkan för de som åker bil
Arrangör: Kristianstadsbygdens RPG, Sensus

Ta med fika och vatten. Gustav Helldén guidar i naturen. Kontaktpersoner: Tove Brokhöj 0727-171212 (cykel) och Gustav Helldén 0767-852755 (bil).

 

Positiva Pengar 

Tid: 18.30
Plats: Regionmuseet, Hörsalen
Arrangör: Kristianstads FN-förening, ABF

Samuel Kazen Orrefur förklarar hur pengar skapas och fungerar samt hur de kan bli en positiv drivkraft i samhället. Föreningen Positiva Pengar säger att ungefär 98% av det vi dagligen använder som pengar är skulder i form av bankkrediter, som skapas av banker när de beviljar lån. Bara ca 2% av våra penger är sedlar och mynt, skapade av Riksbanken. Sparbanken Skånes vice VD Mikael Forsberg medverkar med kommentarer. 

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.