Söndag 22:e september

FRAMTIDSVECKAN

Hjärta och Smärta, del 3

Tid: 14.00-17.00
Plats: Folkets Hus, Arkelstorp
Arrangör: Oppmanna-Vånga hembygdsförening

Kardiologen Thomas Pettersson presenterar nya rön om vad det mänskliga hjärtat kan råka ut för och hur det kan behandlas. Dönabergamusikern Ingemar Nilsson bjuder tillsammans med Thomas på sång och musik!

 

Rösträttskvinnan Nelly Thüring

Tid: 15.00
Plats: Regionmuseet, Kristianstad
Arrangör: Folkuniversitetet, Regionmuseet

Historiken Malin Arvidsson från Lunds universitet ger en biografisk föreläsning om rösträttskvinnan Nelly Thüring, född och uppvuxen i Kristianstadstrakten och en av de fem första kvinnorna som kom in i Sveriges riksdag, januari 1922. Föreläsningen ges i anslutning till invigningen av den nya utställningen "Demokrati 100 år".

 

Glorientering

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var och en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienteringens hemsida finns nedan.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.