Onsdag 18:e september

FRAMTIDSVECKAN

Stadsbyggnadsverkstad 
Mer stad - men av vad?

Tid: 9.00-17.00
Plats: Kulturkvarteret, Kristianstad
Arrangör: Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Nu är det snart dags för den 3:e upplagan av samhällsbyggnadsverkstaden. Det kommer bli en dag fylld med inspiratörer, debattörer och framtidsspanare. Det är ett unikt tillfälle där fokus ligger på de samhällsbyggnadsfrågor som finns inom miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och Kristianstads kommuns uppdrag. Vi kallar dagen för "verkstad" då intentionen är att vi skall gå från ord till handling. De föregående åren har haft tema "Mer stad - men var" samt " Mer Stad - men hur". I år är det dags för den tredje delen nämligen "Mer stad - men av vad". Vi kommer uner dagen diskutera vilket material som framtidens stad kan vara byggd av. Men också hur vi ur ett miljömedvetent perspektiv kan återbruka.  

 

30 år i Vattenrikets våtmarker

Tid: 12.15
Plats: naturum, Kristianstad
Arrangör: naturum Vattenriket

Hans Cronert har arbetat med Vattenrikets våtmarker i 30 år. Igenvuxna strandängar blev fågelparadis. Men under senare år har nya utmaningar tillkommit.

 

Öppet Hus i Östermalmskyrkan med SFi-Hyllie Park, Mötesplats Östermalm och Språkcafé

Tid: 13.00-19.00
Plats: Östermalmskyrkan
Arrangör: Östermalmskyrkan, SFI-Hyllie Park, Mötesplats, Språkcafé

Det ska finnas flera olika praktiska inslag som besökare kan ta del av. Välkommen!

 

Glorientering - Agenda 2030

Plats: Tivoliparken
Arrangör: Agenda 21

Glorientering är en orientering med sjutton kontrollstationer där var en representerar ett globalt mål. Varje kontroll har en bokstav. Placera dem i rätt ordning och klura ut lösenordet.  Vykorten som hör med uppdraget finns på Naturum eller Medborgarcenter. På vykorten finns det koordinater (kan uteslutas) och plats att skriva de bokstäver som bildar lösenordet. Det är en utomhusaktivitet som passar de flesta åldrar. Länken till Glorienterings hemsida finns nedan.  

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.