Lördag 14:e september

Invigning

INVIGNING

 

Tid: 11.00-14.00
Plats: Lilla Torg i Kristianstad
Arrangör: Framtidsveckan

Agenda 2030, FNs 17 globala hållbarhetsmål är plattform för Framtidsveckan medan målet är att Kristianstads kommun ska bli en än mer hållbar kommun ekonomiskt, socialt och ekologiskt. Invigningen sker av FN-föreningens ordförande tillika sammankallande i styrgruppen Jan Lindelöf tillsammans med kommunfulmäktiges ordförande Bo Silverbern (M) och kommunstyrelsen, 2:e vice ordförande Anders Tell (S).

 • Ett samtal kommer att ske med Magnus Lund, klimatstrateg i kommunen kring kommunens klimatarbete
 • Gruppen Future dansar för miljön
 • Regionmuseet
 • Maja Rosén

 

Deltagare

 • Green MarcElla
  Handarbeten sytt på nytt. Vintage och återbruksbutik säljer nyskapade, unika produkter av naturmaterial och broderier. Genom att ta hand om det vackra som redan finns, utmanar vi vårt kreativitet, skonar miljön och bevarar kulturarv.
 • Skåne Stadsmisson
  Skåne Stadsmission arbetar med människor som lever i utsatta livssituationer och erbjuder professionellt stöd, både och akut och långsiktigt. I Kristianstad driver Skåne Stadsmission Café David och Nattjouren. Café David är en öppen mötesplats och ett café. Här erbjuds människor som lever i hemlöshet och social utsatthet, människor med psykisk ohälsa och aktivt missbruk, en lugn och trygg plats att vara på. Café David erbjuder så väl professionellt som medmänskligt stöd. Café David erbjuder akut hjälp i form av mat, rena kläder, dusch- och tvättmöjligheter men även en social gemenskap. Nattjouren i Kristianstad drivs i form av ett natthärbärge och har öppet 365 dagar om året. Här erbjuds människor i akut hemlöshet en lugn och trygg plats. Nattjouren tillgodoser akuta behov i form av mat, kläder, tvätt och duschmöjligheter samt en social gemenskap och en trygg sängplats för natten. Vi kommer att samla in mössor och vantar inför vintern, önskar du skänka något annat/mer är du välkommen att lämna det på Café David på Norretullsvägen, måndag-fredag kl. 10-14, lördag-söndag kl. 10-12. Vi söker alltid volontärer till våra verksamheter och vill du veta mer är du välkommen att besöka oss på plats.
 • Joffi butiken
  Rättvis Handel – Vi behöver varandra: För att odlaren har rätt till sin del av kakan. Joffi vill vara med och bidra till en bättre värld. Försäljningen av Fairtrade-prodkter är en del i det arbetet. Talesättet "ingen kan göra allt, men alla kan göra något" är passande i sammanhanget. Kaffe, te och choklad är typiska produkter där vi kan tänka rättvisemärkt.

 • Naturskyddsföreningen
  Vi är blåslampan för ett hållbart samhälle och skapar band till naturen genom guidade vandringar. Du kan vara en del av oss och vara med och rädda världen. Vi har bjudit in Maja Rosén från Flygfritt år som kommer att kampanja bredvid oss.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Flygfritt år och tågsemester

Tid: 15.00-16.30
Plats: Regionmuseet, Hörsalen
Arrangör: Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet

Maja Rosén driver kampanjen om "flygfritt år" inom organisationen "Vi håller oss på Jorden". Sakligt och vasst punkterar hon motståndare i debatter i nyhets-tv och nu kommer hon och berättar om kampanjen och varför vi kan göra skillnad genom att avstå från flygandet. Tillsammans med Rune Stenholm Jakobsen pratar vi även om tågsemester, idéer, tips, lösningar och upplevelser.

Maja Rosén
 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.