Nytt badhus

Ett badhus är en plats för att njuta, motionära, leka och att lära sig livsviktig simning – en hälsosam mötesplats för människor i alla åldrar. Kristianstads nya badhus ska ligga på södra Näsby. Det beslutet tog kommunfullmäktige i december 2015.

Tivolibadet invigdes redan 1957 och har nu sett sina bästa dagar. Delar av badhuset riskerar att behöva stängas 2018 och övriga delar väntas inte kunna hållas igång längre än till 2020/2021.

Vi är alltså i stort behov av ett nytt badhus.

Ett badhus är mycket för många

Ett badhus är en plats för att njuta, motionera, leka och för att lära sig livsviktig simning. Badhuset är en härlig, hälsosam mötesplats för människor i alla åldrar.

Det ska vara enkelt att ta sig dit med cykel, buss eller bil. Det ska ha bassänger för plask och lek men också för träning, undervisning och rehabilitering. Ett gym och en relaxavdelning med bastubad finns också med i planerna.

Viktigt är att ett nytt badhus kan byggas på ett säkert och hållbart sätt. Ett badhus är ett av de svåraste, känsligaste och dyraste hus man kan bygga. Därför gjordes en grundlig förstudie för att förbereda bygget av Kristianstads nya badhus. En projektgrupp med representanter för olika kommunala förvaltningar och verksamheter har sedan hösten 2014 haft i uppdrag att utreda placering, innehåll och ekonomi. Resultaten har redovisats för kommunstyrelsen och andra politiska konstellationer. Presentationer från dessa redovisningar finns under länkarna nederst på sidan.

Vad har kommunfullmäktige beslutat?

 • Att godkänna den fördjupade utredningen om placering.
 • Att det nya badhuset ska ligga på Näsby.
 • Att låta byggnadsnämnden börja med arbetet på en detaljplan över området där det nya badhuset ska ligga.
 • Att godkänna förslaget till inriktning och innehåll som presenteras i förstudieanalysen nedan, med tillägget att badhuset ska ha tio träningsbanor istället för de föreslagna åtta.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.