Hammar - kvarter B

Hem1 har byggt 21 radhus/kedjehus i bostadsrätt. Bostadsstorlek 126 kvm på två plan.

Huset som byggs som 18 kedjehus och 3 radhus är ett flexibelt hus i två plan med mycket villakänsla. När man kommer till bostaden och har ställt cykeln eller elbilen på laddning i husets pergola eller på den gemensamma parkeringen möts man av en öppen planlösning redan i entrén.

Trappan med det avlånga fönstret gör att entrén upplevs ljus och luftig. Något steg in i huset öppnas de sociala ytorna upp. Kök, matrum och vardagsrum får rumskänsla med olika höjd i taket, där vardagsrumsdelen är en vinkel till huset och har ett ryggåstak med högt sittande fönster som ger ljus långt in i huset. I siktlinjen från rummen möts man av trädgården med fruktträd och altan. 

På nedre plan finns också ett stort sovrum som vetter mot trädgården och ett kombinerat badrum och tvättstuga. En våning upp kan man välja att få tre sovrum eller att göra det lite öppnare och få ett stort allrum. På övre plan finns även en klädkammare och badrum med möjlighet till ett varmt bad i badkar om man vill.

För oss har det alltid varit en självklarhet att bygga en stomme i trä. Energinivån i våra hus idag är låg, vi producerar bland annat många lågenergihus med energital kring 36 kwh/år.

Exteriört är huset en blandning av klassisk och modern arkitektur med rena former och material samt en personlig färgsättning. 

Kontakt

Petra Ralphén

0704 - 10 12 32

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.