Svenska Boställen

Svenska Boställen bygger smala huskroppar i två våningar med fyra lägenheter per hus. Det blir totalt 28 lägenheter i sju hus. Med det spännande konceptet HyrBoköp och bostadsrätt. Försäljningsstart sommaren 2020 inflyttning våren 2022

Svenska Boställen bygger moderna hus med omsorg om detaljerna. Husen består av smala huskroppar i två våningar med fyra lägenheter per hus. Detta ger en mycket omtyckt och behaglig storlek på bebyggelsen. En skala där besökare och boende lätt känner sig trygga och hemmastadda med goda förutsättningar för en god grannsämja.

Orienteringen av husen på tomten tar hänsyn till platsens utblickar, solförhållanden och ger fri sikt över gården som är fylld med fina mötesplatser som lekplats, växthus och utegym.

Balkonger, takterrasser och markterrasser är väl tilltagna i två väderstreck för att kunna tillåta middagar med vänner på besök och samtidigt ge plats för krukor och solstolar med mera. Husens sadeltak för tankarna till äldre bebyggelse men är lika mycket ett uttryck för en funktionell och modern arkitektur. Färgskalan går i rött, vitt och mörkgrått vilket står fint mot naturens grönska.

Med husens sparsmakade formspråk ger vi extra omsorg vid detaljerna. Vi anser att vi kan uppnå höga estetiska värden med enkla volymer genom en väl genomarbetad detaljering av husens alla delar. Sådana detaljer är exempelvis träpanel i spontat utförande utan lock, eller att fönstren infästes långt ut i väggen med minimala plåtbeslag, vilket ger en slät fasad där hela glasytan reflekterar ljus och himmel. Sammantaget blir våra fyrbohus en modern arkitektur, som på ett respektfullt sätt infogas i sin omgivning.

Totalt kommer 28 lägenheter att byggas i 7 olika hus med bostadsstorlekarna 2:a 59 m2, 3:a 72 m2, 4:a 79 m2.  Det kommer att vara i upplåtelseformen bostadsrätt och HyrBoköp. HyrBoköp innebär att att du först flyttar in i en hyresrätt som du senare har möjlighet att köpa som bostadsrätt.

Försäljningsstart sker sommaren 2020 med inflyttning våren 2022

Kontaktperson Svenk:

Thomas Pelldén, telefon: 010-333 30 77

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.