Obebodda hus

Ett obebott hus kan vara början på en familjs stora dröm om ett boende på landet. Intresset för att bo på landet är mycket stort, men antalet hus till salu är få. Nu pågår en inventering av kommunens ödehus. Tipsa oss gärna om du känner till något hus som stått tomt en längre tid.

Just nu pågår en inventering och kartläggning av obebodda hus på Kristianstad kommuns landsbygd. Med hjälp av geografisk data och fältbesök kartlägger vi ödehusen. Detta arbetet ska vara klart i december 2022 och bilda ett tydligt underlag över hur många ödehus det finns och var husen ligger. 

Målet med projektet är att på sikt hjälpa till att fylla de tomma husen med liv för en livskraftig landsbygd. Samtidigt som vi tar tillvara det ökande intresset för att bo på landsbygden vill vi värna husens historia och de kulturvärden som är knutna till både bostader och platsen. Äldre hus är ofta byggda av mycket god kvalitet och med varsam restaurering kan de återfå både utseende och funktion. 

Tipsa oss gärna

Känner du till något hus som stått tomt under lång tid? Tipsa oss. Kanske kan någons oanvända hus bli en annan persons bostadsdröm. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.