Vi håller rent!

Varje vår deltar Kristianstads kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, byalag, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Både för att göra sin närmiljö lite finare, men också för att visa att nedskräpning inte är okej.

Den 15 februari öppnar anmälningen till årets "Vi Håller Rent". Anmälningen kan göras till och med 26 mars på länken längst ned på den här sidan.

Alla deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent sopsäckar och soppåsar. Materialet kan hämtas på kommunens servicedepå på Industrigatan 72 i Kristianstad (skyltat C4 Teknik), från och med den 17 april Servicedepån är öppen måndag - torsdag, kl. 7-16.

Inlämning och sortering

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna dem på en av FTI:s återvinningsstationer runt om i orterna. Brännbart och annat skräp som inte kunnat lämnas på återvinningsstationerna kan lämnas på någon av kommunens återvinningscentraler.

Var med i kampen mot skräpet

Vi håller rent är ett bra tillfälle att kombinera en god gärning med exempelvis en personalaktivitet, eller tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel. Anmäl er idag på länken längst ned på den här sidan!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.