Tandsköterska

Vår yrkesinriktade utbildning ger dig förutsättningar för en anställning som tandsköterska. Utbildningen startar i januari 2019. Du läser 325 YH-poäng på heltid under 1,5 år.

Tandsköterska

Om ansökan

Ansökan öppnas den 16 juli 2018 och är öppen till och med den 30 september 2018. Ansökan sker digitalt, se länk längre ner på sidan. Kompletteringar med behörighetsgivande pågående utbildningar är tillåten till och med 28 oktober 2018. Utbildningen startar på plats i Kristianstad måndagen den 7 januari 2019.

Lärande i arbete

Lärande i arbete (LIA) ingår i utbildningen och ger en chans att prova dina kunskaper och öka förståelsen för det mångfacetterade yrket inom tandvården. LIA är också oftast en språngbräda direkt in i arbetslivet.

Ett yrke i förändring

Tandsköterska är ett yrke som har utvecklats och förändrats mycket de senaste åren. Arbete i team hör till vardagen och allt fler uppgifter blir delegerade till tandsköterskan. Arbetsuppgifter inom yrket är bland annat undersöknings- och röntgenassistans åt tandläkare, arbete med utrustning, förebyggande arbete på skolor, delegerad patientbehandling samt administrativa uppgifter såsom till exempel kostnadsförslag och remisshantering. Även visst arbete i receptionen kan ingå.

Bemötande och noggrannhet

Yrket passar dig som är flexibel, noggrann och tycker om mötet med människor. I tandskötersketjänsten ingår att arbeta med såväl barn, ungdomar som vuxna. Respektfullhet, lyhördhet och empati är egenskaper som krävs för att skapa trygghet och delaktighet i en behandling.

Behörighet och urval

Grundläggande behörighet
plus

- Svenska B lägst G, Svenska 2 lägst E, Svenska som andraspråk B lägst G, Svenska som andraspråk 2 lägst E, eller motsvarande.

Antagningsprov kommer att ske i Kristianstad onsdagen den 17 oktober 2018.

Urval: Särskilt antagningsprov plus betyg. Läs mer i dokumentet Behörighet och urval Tandsköterska.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.