Medicinsk sekreterare

Yrkesinriktad utbildning som ger dig förutsättningar för en anställning som medicinsk sekreterare. Utbildningen är två år, heltid. Den ger 400 YH-poäng. Ansökan inför nästa utbildningsstart kommer att vara öppen 1 februari - 15 april 2019. Ansökan finns under blocket Länkar på denna sida.

Medicinsk sekreterare

Arbetsuppgifter

Medicinsk sekreterare är ett yrke som har utvecklats och förändrats mycket de senaste åren. Dina arbetsuppgifter kretsar kring dokumentation och registrering av hälso- och sjukvård, digital kommunikation och informatik, ekonomi, statistik, kvalitetsarbete, samordning och patientrelaterade uppgifter.

Noggrannhet

Utbildningen och yrket passar dig som lägger stor vikt vid noggrannhet, har ett språkintresse, tycker om att arbeta med administration och är serviceinriktad. Som medicinsk sekreterare är det viktigt att behärska tangentbordsteknik. Touch-metoden är ett effektivt sätt att skriva på tangentbordet. Det bygger på att man placerar fingrarna på vissa utgångstangenter.

Samarbete med arbetslivet

Utbildningen genomförs i nära samarbete med hälso- och sjukvården. Lärande i arbete (LIA) ingår i utbildningen och ger dig chans att prova dina kunskaper och öka förståelsen för det mångfacetterade yrket på en vårdenhet.

Detta säger våra studerande om utbildningen

"Utvecklande, roligt och utmanande".

"Bra med teori varvat med lärande i arbete".

"Varierande och lärorika studier med arbetslivsanknytning".

Behörighet och urval

Grundläggande behörighet
plus 

-Svenska B lägst G, Svenska 2 lägst E, Svenska som andraspråk B lägst G,
Svenska som andraspråk 2 lägst E
och
-Engelska B lägst G, Engelska 6 lägst E

Urval: Särskilt antagningsprov + betyg.

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.