Bryggeritekniker

Lär dig brygga, buteljera och sälja en produkt tillverkad på ett mindre bryggeri. Detta är en platsförlagd heltidsutbildning som pågår under 1 år och ger 230 Yh-poäng. Ansökan inför nästa utbildningsstart är öppen 1 februari - 15 maj 2019 och sker digitalt, se länk längre ner på sidan.

 Yrket

Du kommer att få hantera bryggeriprocessen från början till slut, buteljera produkten och därefter planera för att sälja och distribuera produkten till den slutliga kunden.  Kvalitetssäkring av processen och noggranna sensoriska analyser är andra viktiga inslag i utbildningen. Som bryggeritekniker är det viktigt att ha ett öppet och kreativt sinne samt ett stort engagemang för att nå goda resultat.

Samarbete med branschledande företag

Utbildningen till Bryggeritekniker sker i nära samarbete med de mikrobryggerier som finns runt om i Skåne. Ungefär en fjärdedel av utbildningen utgörs av LIA, lärande i arbete, och denna kommer att äga rum på olika arbetsplatser där möjlighet ges att skapa kontakter inför framtiden. Här får du omsätta dina teoretiska kunskaper i olika praktiska situationer och din entreprenöriella ådra kommer väl till pass. 

Behörighet och urval

Grundläggande behörighet 

Urval: Betyg

Mer information finns under Behörighet och urval.

Antagningsprov sker i Kristianstad den 5 juni 2019.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.