Svenska som andraspråk 2 distanskurs

Kursens innehåll

Fyra delkurser

• Delkurs 1: introduktion
  • Delkurs 2: skönlitteratur (läsning och analys av minst tre noveller samt en roman)
  • Delkurs 3: utredande texter (läsning och analys av minst tre tidningsartiklar; källkritik; referatskrivning; PM)
  • Delkurs 4: språklig variation (svenskan i världen, språksläktskap, flerspråkighet, dialekter, minoritetsspråk, språkförändring, informellt/formellt språk)

Studieform/upplägg

• Distanskurs via lärplattformen google classroom
  • 4 obligatoriska träffar (introduktion med diagnostiskt prov, romananalys samt novellprov, referatprov, språkprov samt muntlig presentation
  • Handledning efter överenskommelse
  • Kurslängd: 10 eller 20 veckor (rekommenderas)

Examinationer

• (Muntlig) romandiskussion
  • Novellprov
  • Referatprov
  • Språkprov
  • Muntlig presentation

SVA 1

Övrigt

Tillgång till dator och internet är obligatoriskt. Datorvana krävs. Du ska ha skaffat kurslitteraturen innan kursstart (se hemsidan).

Läser du kursen på 10 veckor, förväntas du jobba med kursmaterialet ca 20 timmar/vecka.

Läser du kursen på 20 veckor, förväntas du jobba med kursmaterialet ca 10 timmar/vecka.

Möjligheten finns att vara med på de ordinarie lektionerna.