Anmäl dig till SFI

Du kan anmäla dig till SFI under hela året, det finns ingen sista anmälningsdag. Via webbansökan kan du anmäla dig till att börja läsa SFI.

Vem kan studera SFI?

Du har rätt att studera SFI i Kristianstad från och med 1 juli det år du fyller 16 år.

Utbildningen är för dig som:

• är folkbokförd i Kristianstad kommun
  • har ett svenskt personnummer eller ett samordningsnummer om du är EU-medborgare
  • saknar grundläggande kunskaper i svenska språket

Har du danska eller norska grundläggande kunskaper har du inte rätt att studera SFI.

Du kan studera SFI på dagtid, kvällstid eller på distans. Du kan kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Följande gäller om du vill studera SFI i Kristianstad

• Du måste ha ordnad barnomsorg om du ska studera SFI på dagtid
  • Om du har A-kassa, kontakta kassan innan du påbörjar studierna på SFI
  • Om du är EU-medborgare med samordningsnummer gör du din anmälan genom att klicka på nedanstående block

OBS!

Du som är medborgare utanför EU och har ett samordningsnummer behöver vänta tills du blir tilldelad ett svenskt personnummer för att kunna söka studier på SFI.