Välkommen tillbaka till Vux!

Uppdaterad:den 9 september 2020 10:01

Vi öppnar upp igen men följer Folkhälsomyndighetens råd. Så här gör vi för att du ska känna dig trygg hos oss.

Kom alltid ihåg:

• Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom!
  • Tvätta händerna ofta!
  • Håll avstånd!
  • Hosta och nys i armvecket!

Det här gör vi på Vux:

• Vi har anpassat lokalerna så att avstånd kan hållas, till exempel med färre antal bänkar och sittplatser i varje sal.
  • Vi har handsprit tillgängligt i alla salar.
  • En del av undervisningen sker på distans.
  • Alla lektioner startar inte samma tid så det är viktigt att du ser på schemat när dina lektioner börjar.
  • En del lektioner kan bli i mindre grupper.
  • Innan kursen börjar får du mejl av din lärare med information om tid och plats och annat som gäller för just den kurs du kommit in på. Om det sker förändringar och anpassningar efterhand får du information av din lärare.

Det här förväntar vi oss av dig:

För att undvika trängsel i korridorer och trapphus vill vi att du kontrollerar ditt schema noga. Kom till skolan strax innan din lektion startar och lämna helst skolan direkt när lektionen är slut. Detsamma gäller om du har ett möte, en handledning eller liknande.

Det är viktigt att vi alla tar ett eget ansvar för att följa råden från Folkhälsomyndigheten!

Stanna hemma om du är sjuk!

Undvik att föra smitta vidare genom att stanna hemma när du har symtom som påminner om förkylning eller influensa. Det gäller även om symtomen bara är lindriga. Stanna hemma tills du är frisk och ytterligare två dagar. Meddela din lärare att du är hemma.