Tillfällig ändring av VLC:s verksamhet

Uppdaterad:den 9 september 2020 10:01

På grund av situationen med Covid-19 gäller tillfälliga ändringar av VLC:s verksamhet. Kristianstads kommun följer utvecklingen och de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och från Region Skånes smittskydd.

På grund av att risken för en allmän smittspridning i Sverige är mycket hög uppmanas alla att begränsa sina sociala kontakter. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symptom, även milda, att stanna hemma för att inte smitta andra.

Vi stänger drop in men utökar våra telefontider och är tillgängliga via telefon och mail. Bokade samtal kan genomföras men vägledaren ska ha kontakt med besökaren och säkerställa att denne inte har några symptom innan besöket. Om man är osäker är det bättre att ha samtalet via telefon.

Dörren in till VLC är stängd. Bokade besök får släppas in av vägledare eller elevhälsoteamet.

Lärcentrum stängs för besök som inte är inbokade. Inbokade tentor genomförs men alla elever ska informeras om att de inte får delta om de har symtom.

Vi ställer om SFI till digital ansökan. Vi ställer om ansökan till grundläggande nivå till digital ansökan. CSN har bra information på csn.se och vi har en manual under rubriken studievägledning.