Vanliga frågor och svar om den individuella studieplanen

Här svarar vi på frågor om den individuella studieplanen. Alla vuxenstuderande ska ha en studieplan enligt förordningen. Målet med dina studier är det centrala innehållet. En uppdaterad studieplan gör att fler läser rätt kurs och kommer till målet snabbare.

Vanliga frågor

 • Varför behöver jag en individuell studieplan?

  Alla elever inom kommunal vuxenutbildning ska ha en individuell studieplan. När du väljer att studera inom vuxenutbildningens olika alternativ, till exempel yrkesvux, lärling, grundläggande eller gymnasiala kurser, planerar vi tillsammans in vilka kurser du behöver läsa och det blir din Individuella studieplan. Den individuella studieplanen ska alltid innehålla dina utbildningsmål och planerad omfattning av studierna. 

   

 • Hur uppdaterar jag den individuella studieplanen?

  När du har gjort en ansökan till vuxenutbildningen behöver du upprätta och ibland uppdatera din individuella studieplan. Det gör du genom att ringa vägledarna på VLC under våra telefontider på 044-13 68 90. Du kan också boka en tid via studievägledarnas bokningssystem på hemsidan. 

 • Jag har redan en individuell studieplan

  Har du fått ett meddelande från antagningen att du ska uppdatera din studieplan?

  Det handlar ofta om att du har ändrat inriktning eller beslutat dig för att ansöka om andra kurser eller fler kurser än vad som står i din nuvarande studieplan.

  Om du redan har uppdaterat din planering, eller följer din tidigare planering så räcker det att du skickar ett mail om detta till vlc@kristianstad.se.

  Det är viktigt att du hör av dig så att din ansökan kan behandlas och gå vidare i antagningsprocessen. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.