Inloggningar

Här har vi samlat information, lathundar och filmer som hjälper dig att logga in med ditt elevkonto och komma åt de olika resurser som du behöver för dina studier.

Inloggningsmejl

När du blivit antagen kommer du att få ett mejl märkt ”Välkommen till Vuxenutbildningen i Kristianstad”. Avsändare är FIMService. Detta mejl skickas ut tidigast 7 dagar innan kursstart och innehåller dina inloggningsuppgifter.

Mejlet skickas till den mejladress du uppgett i webbansökan. Om du inte får något mejl: kontrollera din skräppost eller kontrollera att du har uppgett rätt mejladress i webbansökan.

Lösenord

Om du behöver ett nytt lösenord kan du enkelt byta lösenord själv och använda Mobilt BankID för att legitimera dig digitalt, precis som när du använder andra e-tjänster.

Gör så här

Gå till losenord.kristianstad.se på en mobil, surfplatta eller annan dator där du når internet. Följ instruktionerna för att legitimera dig med Mobilt BankID, skriv in ett nytt lösenord och klicka sen på BYT LÖSENORD.

Lösenordet ska bestå av minst åtta tecken och får inte innehålla å, ä eller ö.

Anställd i kommunen

Om du är anställd i Kristianstad kommun har du samma lösenord som när du loggar in på arbetsdatorn. Behöver du byta lösenord så byter du lösenord för din arbetsmejl.

Trådlöst nätverk

Vill du koppla upp din mobil eller egna dator på vårt öppna nätverk? Välj nätverket Christianstad. Det är tillgängligt i alla våra lokaler. Ingen inloggning behövs.

Egen dator

Som elev på Vuxenutbildningen behöver du ha tillgång till egen dator eller surfplatta. Endast på vissa yrkesutbildningar ingår lån av elevdator. Tänk på att du med lånad elevdator måste logga in på skolan första gången för att sedan kunna logga in hemifrån.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.