Anmälan till Svenska för invandrare, SFI

På utbildningen Svenska för invandrare, SFI, lär du dig grundläggande svenska. Anmälan till SFI är numera digital och anmälan görs via vår webbansökan. Du kan anmäla dig till SFI under hela året, det finns ingen sista anmälningsdag.

Utbildningen är för dig som:

• är folkbokförd i Kristianstad kommun
  • har ett svenskt personnummer eller ett samordningsnummer om du är EU-medborgare
  • saknar grundläggande kunskaper i svenska språket
  • du har rätt att studera SFI i Kristianstad från och med 1 juli det år du fyller 16 år

Har du danska eller norska grundläggande kunskaper har du inte rätt att studera SFI.

Du kan studera SFI på dagtid, kvällstid eller på distans. Du kan kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar. Det finns också möjlighet att läsa SFI under tiden som du är föräldraledig. Du kan läsa mer om SFI för föräldralediga nedan.