Frånvaroanmälan för elever i gymnasieskola

Frånvaroanmälan för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola görs i appen Tieto Edu.

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan ska ha registrerats i appen Tieto Edu innan skoldagen börjar. Du kan bara sjukanmäla ditt barn en dag i taget, idag eller imorgon. Frånvaroanmälan kan göras för heldag. Frånvaroanmälan kan även göras för del av dag. Då anges datum och klockslag för frånvaron.

Registrera ditt mobilnummer

För att kunna ta del av viss information som skolan skickar ut måste du som vårdnadshavare registrera ditt mobilnummer i appen Tieto Edu. Det gör du genom att klicka på menyn högst upp till höger (tre streck). Klicka sedan på "Visa fullständig profil" som står under ditt namn. Där kan du sedan fylla i ditt telefonnummer.

Myndiga elever frånvaroanmäler

Myndiga elever på gymnasiet frånvaroanmäler sig själva via Edwise. När eleven fyller 18 år kan du som vårdnadshavare inte längre frånvaroanmäla ditt barn.