Frånvaroanmälan för barn i förskola och fritidshem

Frånvaroanmälan görs till förskolan och fritidshem via appen Tieto Edu. Information till förskola och fritidshem kan skickas via SMS. Samtliga SMS skickas till nummer 0730-12 14 25.

Det finns en app som heter Tieto Edu där du som vårdnadshavare loggar in med BankID. Appen Tieto Edu finns tillgänglig att installera och ladda ner från Appstore eller Google Play.

Frånvaroanmälan till förskola/fritidshem via app

Anmäl frånvaro via appen genom att välja frånvaro och frånvaroanmälan. Markera det/de barn som ska frånvaroanmälas och fortsätt med att välja:

• Heldag samt idag eller imorgon och avsluta med att skicka frånvaro.
  • Tidsbestämd, fyll i datum och under vilken tid och avsluta med att skicka frånvaro.

Vid anmäld frånvaro ser du vilken frånvaro som gjorts för dina barn. Gäller frånvaroanmälan idag eller i framtiden kan du radera den anmälda frånvaron genom att klicka på soptunnan.

Vid rapporterad frånvaro ser du frånvaro som förskolan har rapporterat.

Annan frånvaro

Anmälan av semester eller annan typ av frånvaro ska göras i god tid innan ledigheten.

För att anmäla ledighet skriver du i SMS: LEDIG Personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) Datum (ÅÅMMDD – ÅÅMMDD)
Exempel: LEDIG 150814-0001 180707-180820
Gäller frånvaron endast en dag skrivs aktuellt datum, alltså inte från och med - till och med.
Exempel: LEDIG 150814-0001 180707

För att anmäla ledighet under en viss tid (klockslag) skriver du: LEDIG Personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) Datum (ÅÅMMDD) Tid (TTMM-TTMM)
Exempel: LEDIG 150814-0001 180930 1320 – 1630

Är i skolan men frånvarande på fritidshem

Anmälan av frånvaro del av dag ska göras i god tid innan tidpunkten för frånvaron. Frånvaroanmälan del av dag görs i appen Tieto Edu.

Information till förskola eller fritidshem

Du kan skicka SMS med information till förskolan och fritidshem, till exempel om ditt barn ska hämtas av någon annan. Om du skickar ett SMS efter klockan 17 så kommer det att visas för nästkommande dag. Det kommer tillbaka ett SMS som bekräftelse att informationen är registrerad. Skulle det inte fungera av någon orsak får du ett svar att det inte har gått att ta emot SMS och orsak till detta.

För att skicka information skriver du: INFO Personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) Valfri text Exempel: INFO 150814-0001 Farmor hämtar kl 14.00.

Registrera ditt mobilnummer

För att kunna använda SMS-tjänsten måste du som vårdnadshavare registrera ditt mobilnummer. Det gör du under "Mina kontaktuppgifter" som du hittar i menyn i appen Tieto Edu.