Busskort, gymnasiekort

På kommunala gymnasieskolor delas gymnasiekorten ut på skolan i samband med terminsstart. För dig som går på en fristående gymnasieskola eller på gymnasieskola i annan kommun hämtas kortet på medborgarcenter i Rådhus Skåne från den 13 augusti 2018.

Busskortet, Jojo Skola, som gymnasieeleverna får.
Busskortet, Jojo Skola, som gymnasieeleverna får.

Kommunens ansvar för elevernas dagliga resor omfattar gymnasieelever fram till och med utgången av det första kalenderhalvåret det år de fyller 20 år.

Utlämning av gymnasiekort

Om du går på någon av Kristianstads kommuns gymnasieskolor får du ditt gymnasiekort på din skola i samband med skolstart.

Om du går på fristående gymnasieskola eller en kommunal gymnasieskola i annan kommun hämtar du ditt nya gymnasiekort på medborgarcenter i Rådhus Skåne.

Från den 13 augusti 2018 (vecka 33) kan du hämta gymnasiekortet i Rådhus Skåne, måndag-torsdag 08.00-17.00 och fredag 08.00-16.00. När du hämtar ditt kort ska du visa upp legitimation eller ditt antagningsbesked via inloggning på Skanegy

När gäller kortet

Busskortet, som heter Jojo Skola, gäller för alla resor både med tåg och buss inom Skåne på helgfria vardagar mellan klockan 03 och 20. Resan måste vara påbörjad innan klocka 20.

Om du har förlorat kortet

Förlorat eller skadat kort ersätts mot en kostnad av 300 kr.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.