Covid-19 information

Undrar du hur vi på Musikskolan förhåller oss till Covid-19? Här kommer frågor och svar. Vi följer utvecklingen noga och uppdaterar löpande.

Som du säkert vet och redan känner till påverkar pågående Covid-19 pandemi mycket i samhället just nu. Hos oss på Musikskolan är grundregeln enkel. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Barn- och utbildningsförvaltningens beslut. Utöver detta även Sveriges orkesterförbunds råd gällande ensemblespel.

Vad innebär det just nu?

Från höstterminens start 2021 har vi full närundervisning. Det gäller både den enskilda ämneskursundervisningen såväl som samtliga grupper, ensembler och orkestrar.

Vi vill dock fortsättningsvis göra er uppmärksamma på att vi önskar att föräldrar och anhöriga inte följer med barnen in till lektionerna utan väntar utanför huset eller i bilen. Vid symptom ska man inte komma till sin lektion utan stanna hemma, precis som föregående läsår. Vi kommer naturligtvis se till att det finns möjlighet till handtvätt och handsprit, att det vädras regelbundet och att lämpligt avstånd mellan elever kan hållas t.ex. vid gruppaktiviteter. Tillsammans hjälps vi åt och håller ut den sista delen av pandemin och kan samtidigt erbjuda den bästa möjliga undervisningen, det vill säga fysisk sådan.

Men om det skulle bli förändringar, hur får jag veta?

Om det sker förändringar informerar vi snarast möjligt våra elever och deras vårdnadshavare via vårt elevsystem Studyalong. Vi uppdaterar också här.

Jag har en fråga eller fundering, vart vänder jag mig?

Du är alltid välkommen att kontakta vår expedition på telefon 044- 13 66 23. Du kan också maila oss på musikskolan@utb.kristianstad.se. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.