Covid-19 information

Undrar du hur vi på Musikskolan förhåller oss till Covid-19? Här kommer frågor och svar. Vi följer utvecklingen noga och uppdaterar löpande.

Som du säkert vet och redan känner till påverkar pågående Covid-19 pandemi mycket i samhället just nu. Hos oss på Musikskolan är grundregeln enkel. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Barn- och utbildningsförvaltningens beslut. Utöver detta även även Sveriges orkesterförbunds råd gällande ensemblespel.

Vad innebär det just nu?

All vår utåtriktade verksamhet är för tillfället inställd tillsvidare. De handlar mera exakt om samarbeten med andra kommuners musik/kulturskolor, Öppet hus och våra planerade konserter. Vår del av kulturnyckeln inom årskurs 2, som går under namnet "Musik- och rytmikglädje", är igång igen från höstterminen men i anpassad form.

All ordinarie undervisning (lektioner och ensembler) är igång oavsett form och undervisningsort. Som en av flera åtgärder tittar vi just nu på lokalernas storlek och ändrar där det behövs till större för att få glesare avstånd mellan elever och lärare. Om du är elev och har snuva, hosta, feber eller halsont vill vi att du stannar hemma. Tänk då också på att du precis som vanligt anmäler din frånvaro att medverka vid lektion eller ensemble.

Men om det skulle bli förändringar, hur får jag veta?

Om det sker förändringar informerar vi snarast möjligt våra elever och deras vårdnadshavare via vårt elevsystem Studyalong. Vi uppdaterar också här.

Jag har en fråga eller fundering, vart vänder jag mig?

Du är alltid välkommen att kontakta vår expedition på telefon 044- 13 66 23. Du kan också maila oss på musikskolan@utb.kristianstad.se. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.