Covid-19 information

Undrar du hur vi på Musikskolan förhåller oss till Covid-19? Här kommer frågor och svar. Vi följer utvecklingen noga och uppdaterar löpande.

Som du säkert vet och redan känner till påverkar pågående Covid-19 pandemi mycket i samhället just nu. Hos oss på Musikskolan är grundregeln enkel. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Barn- och utbildningsförvaltningens beslut. Utöver detta även Sveriges orkesterförbunds råd gällande ensemblespel.

Vad innebär det just nu?

Fram till och med 17 november gör vi följande extra anpassningar:

 • Anhöriga till våra elever ombeds så långt det är möjligt att inte vistas i våra lokaler. Det kan t.ex. handla om att man inte sitter och väntar utanför det rum ens barn har lektion.
 • Samtliga grupper och ensembler där elever över 15 år medverkar ställs in.

Sedan tidigare har vi också gjort följande anpassningar som gäller tillsvidare:

 • Elev som har snuva, hosta, feber eller halsont uppmanas att stanna hemma. Tänk då också på att du precis som vanligt anmäler din frånvaro att medverka vid lektion eller ensemble
 • All vår utåtriktade verksamhet är för tillfället inställd. De handlar mera exakt om samarbeten med andra kommuners musik/kulturskolor, Öppet hus och våra planerade konserter.
 • Vår del av kulturnyckeln inom årskurs 2, som går under namnet "Musik- och rytmikglädje", är igång igen från höstterminen -20 men i anpassad form.
 • Vi har sett över lokalernas storlek och ändrat där det behövs till större lokal för att få glesare avstånd mellan elever och lärare. 

I övrigt är all ordinarie undervisning (lektioner och ensembler) igång oavsett form och undervisningsort om annat inte meddelats genom vårt elevsystem Studyalong.

Men om det skulle bli förändringar, hur får jag veta?

Om det sker förändringar informerar vi snarast möjligt våra elever och deras vårdnadshavare via vårt elevsystem Studyalong. Vi uppdaterar också här.

Jag har en fråga eller fundering, vart vänder jag mig?

Du är alltid välkommen att kontakta vår expedition på telefon 044- 13 66 23. Du kan också maila oss på musikskolan@utb.kristianstad.se. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.