Musikskolan - en pigg 50-åring

Uppdaterad:den 9 maj 2019 16:40

Nästa år fyller Musikskolan 50 år! Det kommer vi att fira med en stor konsert i Kristianstad Arena lördagen den 9 maj 2020. Vi lovar dig en upplevelse! Om du har bilder eller något annat material från Musikskolans historia vill vi gärna ta del av det.

Musikskolan 50 år!

Jubileumskonsert

Som många andra 50-åringar nuförtiden är Musikskolan en pigg sådan. Det ska givetvis firas med en stor konsert i Kristianstads Arena den 9 maj 2020!

Två samarbetspartners från stadens musikliv är redan klara och inbjudan till tidigare elever och avslöjande av gästartist kommer inom kort.

- Vi diskuterar just nu med en känd svensk artist om möjligheten att medverka och hoppas få ett klart besked inom de närmaste dagarna, säger Bengt Ericsson, rektor på Musikskolan.

Redan nu är det klart att Kristianstads Musikklasser och elever från Estetiska programmet med inriktning musik på Christian 4:s gymnasium kommer att medverka i konserten.

Stommen i konserten kommer att vara en jubileumsorkester och kör. Till dessa kommer före detta elever att bjudas in under maj-juni. Det kommer att finnas utrymme både för de som idag är aktiva och drivna fritids- eller professionella musiker och de som vill spela med på en låt bara för att det är kul. På köpet får de chansen att träffa och återknyta bekantskapen med gamla spelkompisar.

Inspiration från starten

Eftersom Musikskolan i sin nuvarande form har funnits sedan 1970 har också jubileumsillustrationen, gjord av Claes-Henrik Sandén, fått inspireras av sjuttiotalets färger. Det gäller även resten av det grafiska materialet. Det blir färg och retrokänsla!

-  Vår grundidé är att presentera en konsert som är en fest för familj, barn och ungdom men såklart även för alla andra besökare, avrundar Anne Ramkull, sånglärare på Musikskolan och medlem i den arbetsgrupp som jobbar med jubiléet.

Dela dina minnen med oss

En del i jubileet är även att samla in dokumentation från Musikskolans historia. Är du före detta elev hos oss, förälder till en före detta elev eller har du haft någon annan anknytning till skolan så tar vi tacksamt emot material. Det kan vara bilder, filmklipp, artiklar eller något roligt minne du kommer ihåg och vill skicka till oss. Skicka mejl till: fredrik.ohlin@utb.kristianstad.se

Följ oss

På Musikskolans hemsida och Facebooksida kommer mer information efter hand. Följ oss gärna!

Musikskolan i Kristianstad på Facebook